BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 YAŞINDA!

23-Nisan-yil-donumu

23 Nisan 2015 tarihinde “Geleceğe Açılan Köprü” ve “En Genç Üniversite” sloganıyla kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 1. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyor.

6640 nolu Kanun ile kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bugün itibari ile birinci yılını doldurmuştur. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 10 Eylül’de göreve başladığı üniversitemiz, genç ve dinamik 145 akademik, 43 idari personeli ve 9061 öğrencisi ile kısa sürede büyük yol kat etmiştir.

“Türkiye’ye Değer Katan Bir Üniversite Olacağız”

8 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ilk Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in göreve başlamasının ardından, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni sürekli gelişen, Bandırma’ya, bölgeye ve ülkemize vizyon kazandıran ve katkı sağlayan bir üniversite haline dönüştürmek amacıyla büyük bir ekip çalışması yürütülmektedir.

Bu kapsamda, üniversitemizin gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olan akademisyen alım süreci devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta içinde, ikinci grup öğretim elemanı ilanlarımız yayınlanmış, bu kapsamda 15 öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi, 1 uzman ve 1 okutman olmak üzere toplam 26 akademik personel alımı planlanmıştır. Ayrıca, yine bu hafta içerisinde, 2016 yılı için üniversitemize tahsis edilen 45 adet idari personel kadro izinleri de Bakanlık tarafından üniversitemize bildirilmiştir.

Akademik ve idari kadrosunu giderek güçlendiren üniversitemiz, büyüme hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz günlerde, öncekilere ilave olarak, Meslek Yüksekokulları, Fakülteler ve Enstitüler altında açılan ve adları aşağıda yer alan “yeni bölümlerin ve programların” müjdesini de vermiştir. Yine, yakın bir zamanda bazı yeni fakültelerin kuruluş müjdesi de kamuoyuyla paylaşılacaktır.

acilacak-programlar-social-media-01 acilacak-programlar-social-media-2acilacak-programlar-social-media-3

Bunların yanı sıra, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce hazır olması gereken çok sayıda mevzuat çalışmaları için de komisyonlarımız yoğun bir çaba sarf etmektedir. Öte yandan, Dış İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Ofisi, Kariyer Merkezi vb. çok sayıda birim açılışı da gerçekleştirilmektedir.

Yeni bir üniversite olmasına rağmen, heyecanlı ve aktif öğrenci kulüpleri ve toplulukları ve onlara yardımcı olan öğretim elemanlarıyla birlikte bugüne kadar bilimsel ve kültürel çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu etkinliklere olan üniversite desteği bundan sonra da artarak devam edecektir.

Diğer yandan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin önemli gündemlerinden bir tanesi de kampüs alanının genişletilmesi ve bina inşaatlarının yeni yılla birlikte başlatılmasıdır. Bu amaçla, rahat bir kampüs alanı için görüşmeler devam etmektedir.

“Bandırma ve Balıkesir’li Yöneticilerimizin ve Vatandaşlarımızın Her Zaman Desteğini Yanımızda Görmek İstiyoruz”

Açılan yeni bölümleri, programları ve birimleri, sayıca artan akademik ve idari personeli, artan bilimsel ve kültürel etkinlikleri, inşa edilecek kampüsü ile başta Bandırma olmak üzere Balıkesir ve ülkemizin varlığına değer katan bir üniversite olmak yolunda özveri ile çalışan üniversitemiz, bundan sonra da aynı azim ve özveri ile çalışmalarını sürdürecektir.

Üniversitemiz, yukarıda ifade edilen faaliyetlerini yerine getirirken, Bandırma ve Balıkesir’in kıymetli yöneticilerini, sivil toplum kuruluşlarını, işadamlarını ve tüm vatandaşları yanında görmekten ve kendileriyle işbirliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyacaktır.

web-bandırma-myo web-erdek-myo web-gönen-myo

3.506 kez görüntülendi