ÜNİVERSİTEMİZDE “Y KUŞAĞININ LİDERLİK ÖZELLİKLERİ VE GİRİŞİMCİLİK YETİSİ” KONFERANSI DÜZENLENDİ

DSC_2181-min

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Yönetim ve Liderlik Topluluğu “Y Kuşağının Liderlik Özellikleri ve Girişimcilik Yetisi” adlı bir panel düzenledi.

Panelde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü ve İstanbul Arel üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Akdemir’in konuşmacı olarak katıldı. Y kuşağının kariyer algısını, kariyer değişimi ve liderlik tarzı beklentileri ile ilgili bilgi veren Akdemir; “Y kuşağı 1980 ile 2000 arasında doğanlara verilen ortak isimdir. Bu kuşak aynı zamanda internet kuşağı olarak da anılmaktadır. Bu tanımlar Y kuşağının kendisinden önce gelen kuşaklardan farkını belirtmek için kullanılmaktadır.” dedi.

Y kuşağının şuan en yaşlısının 36 yaşında olduğunu belirten Akdemir; “Y kuşağı internet teknolojisinden yararlanarak otoriter bir yönetim tarzını ve iş yerinde çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırarak esnek bir çalışma ortamı yaratmıştır. Sosyal medya gibi network ağlarını yatıkları iş için bilgi ve yetenek havuzuna dönüştürmüştür.” dedi.

Y kuşağının rekabeti sevdiğini belirten Akdemir, Y kuşağının kariyer seçiminde deneyimlerinin etkili olduğunun altını çizdi.

Öğrenciler tarafından ilgi ile takip edilen panel yaklaşık bir saat sürdü.

DSC_2201-min DSC_2199-minDSC_2191-minDSC_2243-min DSC_2242-min