GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI SAYIN FARUK ÇELİK ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik-Karsilama02

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Üniversitemize ziyarette bulundu.

Bandırma’ya gelen Bakan Çelik’in ilk durağı Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitü Müdürlüğü oldu. Bakan Çelik’i burada Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu ile Balıkesir ve Bandırma protokolü karşıladı.

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan Bakan Çelik ardından Üniversitemizi ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bakan Çelik’i ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Heyette Bakanımızın yanında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Bakanlık ve Bandırma’dan önemli isimler bulundu.

Bakan Çelik ziyaret sırasında Üniversitemiz bünyesindeki Ziraat Fakültesi ve Üniversitemizin talep ettiği kampüs arazisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik; “Fakülte sayılarını mutlaka ihtiyaca göre, şehirle bütünleşmeye göre, şehrin ihtiyacına göre belirlemekte fayda var. O alanlarda Türkiye’nin açığını giderecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Özellikle Sayın Rektör Hocam daha önce gelmişlerdi, ben o gün buraya geleceğimi söylemiştim. Bugün buraya geldim, gördüm ve şunu ifade ediyorum. Hocam Ziraat Fakültesi’ni bir an evvel faaliyete geçiriniz. Balıkesir’in ve Bandırma’nın buna ihtiyacı var. Burada 22 bin dekarlık alan sizin emrinizde. Burada bin dekar, iki bin dekar bir mesele değil. Bir anlaşma yapabiliriz. Orada tarım amaçlı fiziki mekanlara ihtiyacınız olursa bizim mekânlarımızı kullanabilirsiniz. İlave yapılması gereken bir şey olursa o da olabilir. Ama 22 bin dekarlık alanı birlikte kullanmanızı istiyorum. Buradaki öğrencilerin oradaki laboratuvarların yetiştiricilik özelliğinden dolayı, Enstitü’den yararlanmaları gerekiyor. Teoride değil, masa başı değil, pratiği ile beraber burada nitelikli gençlerimizin Türk tarımına armağanı konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Ziyaret sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bakan Çelik’e Bandırma Vapuru maketi hediye etti.

Ardından Bakan Çelik ve protokol üyeleri, Gönen’de bulunan Etkin Bandırma İlaç Fabrikası açılış törenini gerçekleştirdi. Rektörümüz ve beraberindeki heyet de buradaki törene katıldı.

WhatsApp Image 2016-12-02 at 08.58.20

Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik09Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik08

Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik10 Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik11 Bandirma_Onyedi_Eylul_Universitesi_Rektorluk_Faruk_Celik12

2.425 kez görüntülendi