BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN ÖZDEMİR’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJI

Gazetecilik mesleği, demokratik ülkelerde toplumların tarafsız ve doğru aydınlatılması noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bu anlamda, mesleğini büyük bir özveri ve sosyal sorumluluk bilinci ile yürüten basın çalışanları, her zaman ve her koşulda kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemektedir.

Basın mensupları, mesleğini icra ederken birçok zorlukla karşılaşabilmekte, büyük fedakârlıklarda bulunabilmektedir. İşte, mesleğin tüm bu zorluklarına karşın, gazetecilik mesleğini, meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde yürüten başta Bandırma ve Balıkesir’de çalışan basın mensupları olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü büyük bir içtenlikle kutluyor; görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü