Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018

Gösterim: 4643

Üniversitemiz Erdek MYO Öğr. Gör. Ceyhun Çiçekçi’nin ‘‘Arap Baharı Sonrası İsrail Dış Politikası’’ İsimli Kitabı Yayımlandı

Üniversitemiz Erdek MYO Öğretim Görevlisi ve Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) Uzmanı Ceyhun Çiçekçi'nin ikinci kitabı olan ‘‘Arap Baharı Sonrası İsrail Dış Politikası’’ Kriter Yayınevi tarafından yayımlandı.

Arap Baharı Sonrası İsrail Dış Politikası: Kavram, Bağlam, Pratik ve Kuram isimli kitap, alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaya aday. Çiçekçi'nin yazdığı eserlerden oluşan kitapta İsrail dış politikasının temel konu başlıkları işleniyor. İsrail'in güvenlik, küresel güçler, Filistin, Ortadoğu, Akdeniz ve Türkiye politikalarının bölümler halinde sunulduğu kitap, Türkiye'deki İsrail çalışmalarının gelişememe nedenlerini de irdeleyen bir makaleyle son buluyor.

Türkiye'nin İsrail ve dolayımlı olarak Filistin politikalarını belirlemek adına önemli bir başvuru kaynağı olacağına ve hem devlet hem akademi çevrelerinde büyük dikkat çekeceğine inandığımız bu kitaptan dolayı Öğretim Görevlimiz Ceyhun Çiçekçi’yi tebrik ediyoruz.


Fotoğraflar