Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018

Gösterim: 5113

Üniversitemizde “Uluslararası Yabancı Dil Eğitiminde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” Başladı

Üniversitemizde, ülkemizde bir ilk olma özelliği de taşıyan “Uluslararası Yabancı Dil Eğitiminde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı” başladı. Kalite ve akreditasyon alanında çalışma yapan akademisyenler için değerli bir tartışma ve gelişim imkânı sunacağına inandığımız konferans ile YÖK düzeyinde son zamanlarda başta yabancı dil eğitimi olmak üzere, program düzeyinde kalite ve akreditasyona verilen önem dâhilinde bu konuda çeşitli eğitim kurumlarından uzman personelin bir araya getirilmesi ile konunun irdelenmesi amaçlanmaktadır.

Konferans, düzenleme kurulu başkanı Dr. Öğr. Üyesi Donald Staub’un açılış konuşmasıyla başladı. ABD, Büyük Britanya, İrlanda, Bahreyn, Polonya, Pakistan ve Kuzey Kıbrıs’tan alanında uzman çok sayıda akademisyenin konferansa katılmakta olduğunu belirten Staub, yurtiçinden 73 üniversiteden akademisyenin aramızda olmasından  da büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir: “Böyle önemli bir konferansı düzenledikleri için başta konferans düzenleme kurulu başkanı üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Donald Staub olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz 2015 yılında kurulan genç bir üniversite. İsmini ise Bandırma’nın kurtuluşu olan 17 Eylül’den almaktadır. 6 yerleşkede 4 Enstitü, 8 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 11.000 öğrencisi ile eğitim- öğretim ve araştırma faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Düzenlenen konferans üniversitemiz için çok önemli bir konferans. Umarım verimli geçer. Tekrardan katılımcılara üniversitemize ve Bandırma’ya geldikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yabancı dil eğitiminde kalite ve akreditasyonun önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmasının sonunda Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Donald Staub ve Konferans Koordinatörü Öğr. Gör. Kazım Ar’a katkılarından dolayı üniversitemiz adına plaket takdiminde bulundu. Konferans Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Donald Staub’da Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e konferansa vermiş olduğu büyük destek nedeniyle teşekkür plaketi sundu.