Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020

Gösterim: 4169

Rektörümüz Balıkesir “Somut Olmayan Kültürel Miras” Araştırmaları Protokol İmza Törenine Katıldı

Balıkesir Valiliği himayelerinde ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleşecek olan,  Üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın paydaşlığında “Somut Olmayan Kültürel Miras” araştırmaları projesi hayata geçiyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir İl Kültür Ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender‘in katıldığı protokol imza töreninde Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir temsil etti. 


“Somut Olmayan Kültürel Miras” araştırmaları protokol imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Bugün burada bulunmamıza vesile olan ve Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan ‘Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras’ araştırmaları projesi Balıkesir’in geleneksel kimliğini ve hafızasını ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Balıkesir halk kültürü bağlamında güçlü bir yapıya sahip bulunmaktadır. Biz bilim insanlarına düşen de bu geleneksel bilgiyi kayıt altına alarak aktarımını sağlamak, bilimsel açıdan değerlendirerek gelecek için önerilerde bulunmaktır. Geleneksel bilginin kayıt altına alınması noktasında bu topraklara borçlu olduğumuz bilinciyle böyle bir projenin ortağı olmaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu anlamda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bu projeyi önemsediğimizi ve konuyla ilgili olarak deneyimli kadromuzla çalışmaya hazır olduğumuzu ve her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim.” dedi.  
 
Üniversitemiz öğretim üyeleri, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Nurdan Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Fulya Doğruel, Doç. Dr. Eylem Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Berna Ayaz, Dr. Öğr. Üyesi Feride İmrana Altun, Öğr. Gör. Mimar Özyıl Yıldırım, Öğr. Gör. Cansen Can Akgül, Dr. Öğr. Üyesi Füsun Esenkal Çözeli, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Aydoğdu Atasoy, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Toptaş, Dr. Öğr. Üyesi Melahat Yıldırım Saçılık, Dr. Öğr. Üyesi Samet Çevik ve Öğr. Gör. Semih Sarıipek’in görev alacağı proje, bölgemizin somut olmayan tarihi mirasına büyük katkı sunacaktır.


Fotoğraflar