Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024

Gösterim: 210

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un “21 Mart Dünya Nevruz Günü” Dolayısıyla Mesajı

Millet olarak bir arada huzur içerisinde yaşama arzusunun kuvvetlendiği karşılıklı sevgi, dayanışma ve hoşgörünün yaşandığı ortak bir kültür mirasımız olan Nevruz’u yeniden kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramı olan Nevruz, Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar uzanan coğrafyada yaşanan binlerce yıllık ortak tarihsel ve kültürel mirastır.

Ülkemizde her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz, bir yandan baharın başlangıcını müjdelerken diğer yandan yaşadığı birçok coğrafyadaki uyanış ve doğa ile çevrenin birbirine olan ahenk ve uyumunu simgelemektedir. 21 Mart tarihinde gece ile gündüzün eşitlenmesi sonrası adeta baharın gelişini haber veren Nevruz, aynı zamanda toprağın ve ağaçların yeşermesi ile yeni bir başlangıcı temsil etmektedir. Bu nedenle 21 Mart tarihi Nevruz’un kutlandığı tüm coğrafyalarda yenilik, tazelik ve uyanışın bir sembolü olarak anılmaktadır.

Bizler de hep birlikte bu özel günü, bu kıymetli mirasa yakışır bir coşkuyla karşılamalıyız. Millet olarak kardeşliğin evrensel dilini korumalı ve yüceltmeli, insanlığı şiddetin, terörün ve nefretin her türlüsünden uzak tutmalıyız. Birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamlaştırmalı ve yarınlara daha güvenli bakabilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günün topraktaki uyanışla birlikte coğrafyamızda birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, barışa, sevgiye, merhamete ve muhabbete vesile olmasını temenni ediyor, başta Üniversitemiz öğrencileri ile personeli olmak üzere tüm milletimizin “21 Mart Dünya Nevruz Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz
Rektör


Fotoğraflar