Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019

Gösterim: 1639

Üniversitemiz Heyeti Kyzikos Antik Kenti Kazı Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir Başkanlığında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tektaş ve Genel Sekreterimiz Cihangir Boz’dan oluşan Üniversitemiz Heyeti, Bandırma Kaymakamımız Günhan Yazar ile birlikte Kyzikos Antik Kenti kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

1988’de başlanıp, 1996’ya kadar sürdürülen, 1996’dan 2006 yılına kadar herhangi bir çalışma yapılmayan Kyzikos Antik Kenti’nde, 2006 yılında kazı çalışmalarına yeniden başlanmasıyla Kazı Başkanlığı Görevi’ni üstlenen Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Koçhan, incelemeler sırasında Rektörümüz, Kaymakamımız ve Üniversite Heyetimiz’e Kyzikos Antik Kenti’ndeki Hadrian Tapınağı hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirmelerde bulundu. Koçhan, kazı çalışmaları sırasında, bir benzerinin Lübnan’daki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılmış olan anıtsal bir sütun bulduklarını, bu sütunun dünyada başka bir örneğinin bulunmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Nurettin Koçhan, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Kaymakamımız Günhan Yazar’a kazı alanında kurulması planlanan “Kazı Evi Projesi” hakkında da detaylı bilgi vererek destek talebinde bulundu.


Fotoğraflar