Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024

Gösterim: 497

Üniversitemizde “Enerji Üretiminde Yeni Trendler” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen, Bandırma Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Hidrojen Teknik Mentörü Dr. Kahraman Çoban’ın davetli konuşmacı olduğu “Enerji Üretiminde Yeni Trendler” konulu konferans gerçekleştirildi. 

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, akademik personelimiz, ilgili sektör temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Konferansın davetli konuşmacısı Dr. Kahraman Çoban, gerçekleştirdiği sunum ile önce Enerjisa Üretim A.Ş’nin misyonu, faaliyetleri, amaç ve ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Enerjisa Üretim bünyesinde Türkiye’de bulunan rüzgar santralleri, güneş santralleri, hidroelektrik santralleri ve diğer santrallerden bahsederek ülkemizde enerji üretiminde çok önemli bir noktada olduklarını ekledi. Bununla birlikte, enerji üretiminde yeni teknolojiler ve yeşil hidrojen üretimi ile ilgili devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Enerji üretiminde dışa bağımlılıktan kurtulmak için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Enerjisa Üretim A.Ş’ nin Sosyal Sorumluluk Politikaları kapsamında yer alan “Womentum Eğitim Programı”, “Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar”, “Genç Liderlik Programı “Nextchanger” gibi programlar hakkında bilgi vererek öğrencilerimizi bu programlara başvurmaları için teşvik etti.  

"Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen “Enerji Üretiminde Yeni Trendler” konulu konferans, Dr. Kahraman Çoban’ın konuklardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi. Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş tarafından davetli konuşmacımız Bandırma Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Hidrojen Teknik Mentörü Dr. Kahraman Çoban’a kitap ve teşekkür belgesi takdim edildi.