Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019

Üniversitemizde "Kadın" Konulu Konferans Düzenlendi

Atatürkçü Düşünce Topluluğumuz tarafından kadına yönelik şiddete karşı "Kadın" konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat ve Uzman Psikolog Duygu Avcı'nın katıldığı konferansa Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Gamze İnce yaptı. Programda daha sonra Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun selamlama konuşması yaptı. Konferansta ilk olarak Duygu Avcı söz aldı. Avcı konuşmasında şiddetin ne olduğuyla ilgili sunum yaptı. Şiddetin nedenleri ve çeşitleriyle ilgili detaylı bilgi veren Avcı şiddete uğrayan kadınların nerelere başvurabileceği ile ilgili de bilgiler paylaştı. Konferans Av. Merve Polat'ın konuşması ile devam etti. Polat konuşmasında kadınların sahip olduğu hakları anlattı. Konferans konuşmacılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.