Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2024

Üniversitemizde “Öğrenmenin Nörofizyolojisi“ Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından “Öğrenmenin Nörofizyolojisi” konulu seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun yanı sıra akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Fizyoterapist Oğuz Gücin’in davetli konuşmacı olduğu programda beyindeki nöronların ve sinir ağlarının nasıl çalıştığı ve öğrenme süreçlerinin nörolojik temelleri konuşuldu. Seminerde ayrıca; beyin aktivitesini, sinaptik bağlantıları, hafıza işlemlerini, dikkat ve motivasyonun rolü üzerinden öğrenme süreçleri anlatıldı.

Seminer, konuklardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.