Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020

Gösterim: 775

Üniversitemize Uluslararası Öğrencilerden Büyük İlgi

Üniversitemize yurt dışındaki öğrencilerden yaklaşık 14.000 başvuru gelmiş, kaydı gerçekleşen öğrencilerle beraber 65 ülkeden 1.600 uluslararası öğrenci, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında BANÜ ailesine katılmıştır. 
Diğer taraftan, 2018 yılında kurulan Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-TÖMER) de 2 yıllık süreçte büyük bir başarı yakalamış, halen öğrenim gören 356 öğrencimiz ile birlikte toplamda yaklaşık 1.000 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitimi verilerek kendi bölümlerinde alacakları eğitim dönemine hazırlanmaları sağlanmıştır. BANÜ-TÖMER, ulaşmış olduğu bu önemli öğrenci sayısı ile Marmara, Trakya ve Ege bölgelerinde İstanbul ve İzmir hariç en fazla öğrenciye sahip dil merkezi olma konumuna gelmiştir.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz, Üniversitemizi yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen uluslararası fuarlarda başarılı bir şekilde temsil ederek pek çok iş birliği anlaşmasına imza atmış, Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında 100’ün üzerinde üniversiteyle anlaşma yapılmıştır. Çok sayıda öğrencimiz ve personelimiz değişim programları çerçevesinde yurtdışında eğitim alma fırsatı yakalamıştır. Farklı ülkelerden yeni üniversitelerle iş birliği anlaşmaları imza süreçleri devam etmekte olup Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz yoğun çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. 

Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana uluslararasılaşma alanında yakalamış olduğu bu başarılar ile kentimizin uluslararası kimliğini güçlendirmekte, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına da büyük katkı sağlamaktadır. Başarı grafiğini sürdürmek ve daha yukarılara taşımak isteyen Üniversitemiz, 2020-2025 yıllarını kapsayan stratejik plan hedefleri doğrultusunda uluslararası alanda daha saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.


Fotoğraflar