Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2019

Gösterim: 1510

Üniversitemizin Düzenlediği “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” Başarıyla Gerçekleşti

Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi’nde başarıyla gerçekleşti. Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 17 Eylül tarihinde başlayan sempozyum programının açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sempozyum katılımcısı akademisyenler, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ve basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

Açılış töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı’mızın okunması, Üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ahmet Aydın, açış konuşmasını yaparak sempozyum hakkında bilgiler paylaştı. Sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 17 Eylül tarihinin önemini vurgulayarak, hem Bandırma’nın Kurtuluş Günü, hem Üniversitemizin yeni eğitim-öğretim yılı başlangıç haftası, hem de “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” programının Üniversitemiz için diğer programlardan ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Rektörümüzün konuşmalarının ardından protokol konuşmaları bölümünde Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın ve Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı da konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış programının devamında, moderatörlüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in üstlendiği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ve Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın panelist olarak katıldığı, “Bandırma ve Çevresinde Yerel Yönetimler” konulu açılış oturumu gerçekleştirildi. Açılış oturumu soru-cevap bölümü ve sonrasında gerçekleşen plaket takdim töreniyle son buldu.

Sempozyumun ikinci gününde, bildiri sunumları 09:30’da başlayarak altı salonda paralel oturum şeklinde 18:15’e kadar devam etti. ”2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” kapsamında Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara Adalar ilçeleri ile ilgili tarih, ekonomi, edebiyat, kültür ve folklor, önemli şahsiyetler, coğrafya, ziraat, hayvancılık, arkeoloji, sanayi, madencilik, denizcilik, su ürünleri, turizm, enerji, çevre, ormancılık, demografi, eğitim, sağlık ve akıllı ulaşım konularında, 220 yazar tarafından hazırlanmış 109 bildirinin sunumu yapıldı. Türkiye’den 26 üniversite, 7 üniversite dışı kamu kurumu ve özel sektörden katılımcıların iştirak ettiği sempozyuma ayrıca Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Sırbistan, İsveç ve Bosna Hersek’ten 6 yabancı bilim insanı da katkı sağladı.

Bilim dünyasına ve bölgemize önemli katkılar sağlayacak olan “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” başarılı sunumların ardından, sempozyum katılımcılarına katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.