Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019

2019-2020 Yabancı Uyruklu Öğrenci İkinci Başvuruları Sonuçlanmıştır

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizde öğrenim görmek üzere yurtdışından başvuru yapan aday öğrencilerin  tercih  öğrenci sonuçları açıklanmıştır.

studyin.bandirma.edu.tr adresinden yerleştirme sonucunu e-mail adresiniz ile girerek öğrenebilir; kabul belgelerinin çıktısını alabilirsiniz. Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız...

KAYIT YERİ     :  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma - BALIKESİR / TÜRKİYE

KAYIT TARİHİ :  16.07.2019-31.08.2019

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Lise Diplomasının aslı ile noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,

Diploma Denklik Belgesi (İl Milli Eğitim Müdürlükleri veya ülkelerindeki Türk Dış Temsilciliklerinden alınır.)

Not Durumu Belgesi (transkript) aslı ile noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi, (Ortaöğrenim not ortalamasını gösteren belge)

Sınav Sonuç Belgesi (Ulusal sınav sonuçları ve belirtilen diğer sınav sonuçları)

Türkçe Yeterlik Belgesi  (Bu belgeyi ibraz edemeyen adaylar Üniversitemiz tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik Sınavına girebilirler.)

Vesikalık fotoğraf (6 adet)

Pasaportun onaylı fotokopisi ile pasaportun Türkçeye çevrili noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği,

Çift Uyruklu olarak kayıt hakkı kazanan adayların doğumla yabancı uyruklu olup sonradan TC vatandaşlığına geçtiklerine dair çift uyruklu olduğunu belgeleyen nüfus müdürlüklerinden alınacak “Ayrıntılı Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” belgesi, (Vukuatlı nüfus kayıt örneği kabul edilmeyecektir.)

Öğrenim amaçlı alınmış İkamet tezkeresinin onaylı örneği (kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde kayıtlı olduğu okulun öğrenci işleri bürosuna teslim

NOT: Üniversitemize belirtilen kayıt süreleri içinde gerekli evrakları teslim etmeyen öğrencilerin başvuruları iptal edilecektir.

NOT: Evraklarda, eksiklik veya yanlışlık olması durumunda öğrencilerin başvuruları iptal edilecektir.

2019-2020 FOREIGN STUDENT SECOND APPLICATION RESULTS

2019-2020 Academic Year Foreign Students Second Application results have been announced.

You can find out the result of the placement at studyin.bandirma.edu.tr with your e-mail address.

Click here for the placement results

Registration Place: Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma - BALIKESİR / TÜRKİYE

Dates for Registration: 16.07.2019 - 31.08.2019

DOCUMENTS REQUIRED FOR REGISTRATION

-       Original High School Diploma or its photocopy of certified Turkish translation.

-       Diploma Equivalency certificate (It is taken from the Provincial Directorates of National Education or the Turkish Foreign Representatives in the countries.)

-       Record of grades Original certified document showing the average grade of high school education and translation from Turkish Foreign Representatives in the countries.

-       Document of Exam Result (National Examination Results and International Exams stated in Annex-1)

-       Turkish Language Proficiency (Applicants who do not have this document can apply the Turkish Language Proficiency exam carried out in Turkey.)

-       Passport photo (6 copies)

-       Certified copy of passport (Certified copy of Turkish translation of the pages showing identification information and validity pages which can be taken from Turkish Foreign Representatives, too)