Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019

Gösterim: 1107

Anayasa Mahkemesi'nin Barış İçin Akademisyenler Bildirisine İlişkin Kararı Hakkında Kamuoyu Duyurusu

 

Anayasa Mahkemesi, bir grup akademisyenin “Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” adı altında bir bildiriye imza atarak terör örgütü propagandası yapmaları nedeniyle almış olduğu cezaları hak ihlali olarak değerlendirmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin kararında, bildirgenin tek yanlı, saldırgan, subjektif, çelişkili ve toplumumuzun büyük çoğunluğu tarafından kabul edilemez olduğu tespitlerine yer vermesine rağmen, hak ihlali  kararı alması düşündürücüdür. 


Sözde “Barış Bildirisi” hain terör örgütlerine karşı hiçbir söz ve eleştiri getirmeksizin halkımızın huzuru ve güvenliği için mücadele eden güvenlik birimlerimizi suçlayan ifadeler barındırmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde devleti suçlayan bu tür açıklamalar ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmez. Bu nedenle, Anayasa Mahkemesi’nin  almış olduğu bu karar başta üniversitemiz olmak üzere tüm akademik camiayı ve milletimizi derinden üzmüştür.


Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünden, toplumsal huzuru ve refahından yanayız. Aksine atılacak her adım ve her türlü eylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.