Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019

Gösterim: 1974

Yüksek Lisans Programları İngilizce Dil Sınavı - Aralık 2019 Dönemi

Sınav Tarihi ve Yeri

2019 - 2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yüksek Lisans Programları (Master) İngilizce Dil Sınavı Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde F Blokta, 18 Aralık 2019 tarihinde saat 14:30’da yapılacaktır.

Üniversitemize bağlı enstitülere başvuru yaparak programlara kayıt olmak isteyen adaylar bu sınava katılabilirler. Sınavdan alınacak puanlar YDS ve YÖKDİL puanlarına eşdeğer olarak kabul edilecektir.

Sınavın Seviyesi ve İçeriği

Sınav, B2+ ve C1 seviyelerindeki 80 puanlık çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Ayrıca 20 puanlık bir kompozisyon sorusu yer almaktadır.

Sınavda; dinleme, metin okuma, dil bilgisi, kelime bilgisi, günlük yaşamda dilin kullanımı ve yazma becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer alacaktır. Sınav yaklaşık olarak 120 dakika sürecektir.

Sınav Başvurusu

Başvurular  9 - 17 Aralık tarihlerinde internet üzerinde form doldurarak yapılabilir. Başvuru için aşağıdaki linkte yer alan formun bir kez ve eksiksiz olarak doldurulması gerekir. Başvuru yapmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav başvurusu yapmak için tıklayınız.

Sınavın Uygulanması

Sınav 18 Aralık 2019 tarihinde uygulanacak olup saat 14.30’da başlayacaktır.

Sınav başladıktan sonra adaylar sınav salonlarına alınmayacakladır.

Sınava çanta ve cep telefonuyla girilmesi yasaktır.

Sınava nüfus cüzdanı (kimlik kartı), pasaport veya sürücü belgesi ile girilebilir.

Sınavın ilk 60 dakikası tamamlana kadar adaylar sınavdan çıkamazlar.

Sınav Sonuçları

Sonuçlar; 19 Aralık 2019 tarihinde ydyo.bandirma.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Sınavla ilgili sorularınızı ydyo@bandirma.edu.tr adresine mesaj olarak yazabilirsiniz.