Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020

Gösterim: 6955

ONLINE AUTOCAD ve SOLIDWORKS Eğitimi

 

 

                                               

  ONLINE SOLIDWORKS EĞİTİMİ

 

 

 

SolidWorks üretime yönelik olarak 3 Boyutlu katı model tasarlanmasına, tasarlanan parçaların montajı, simülasyonu ve analizlerine olanak tanıyan bir CAD/CAM yazılımıdır.

SolidWorks öncelikli olarak üretime yönelik tasarımlar oluşturmayı hedefleyen bir programdır. Endüstriyel Tasarımcılar, Makine Mühendisleri/Teknisyenleri, Endüstri Mühendisleri, Gemi İnşa sektörü, Uçak üretimi ve otomotiv gibi birçok sektörde güçlü destek sağlayabilen bir programdır.

SolidWorks programı ürün tasarımlarında, hızlı prototip makinaları kullanılan tasarım süreçlerinde de oldukça işlevlidir. Ürün üretilmeden önce SolidWorks ortamında çizilir, montajı yapılır, farklı materyallerle görsel sunumu hazırlanabilir ve mekanik hareketlerinin animasyon videoları hazırlanabilir.

 

SolidWorks Kursu için Gerekli Ön Bilgiler Nelerdir?

 

SolidWorks kursu almak isteyenlerin teknik resim bilgisine sahip olması ya da Makine Mühendisliği/Teknikerliği, Endüstriyel Tasarım gibi üretime yönelik alanlarda bilgisinin olması önemli bir avantajdır. Bununla birlikte yoğun bir ön bilgiye sahip olmayan fakat temel bir teknik resim algısı, konuya ilgisi olan kişiler SolidWorks eğitimlerinde başarılı olabilmektedir. AutoCAD gibi bir CAD programı bilgisi de büyük avantaj sağlamaktadır.

 

SolidWorks Eğitimine Kimler Katılmalıdır?

SolidWorks eğitimine aşağıdaki sektörler başta olmak üzere CAD/CAM talebi olan birçok sektörde çalışan bireyler katılabilir.

 

-CNC Makineleri ile üretim yapılan iş kollarında (Metal/Plastik Kalıpçılığı gibi) 

-Makine Mühendisliği, Teknisyenliği, Teknikerliği alanlarında 

-Endüstriyel Ürün Tasarımında 

-Mekatronik (Mekanik Elektronik) Alanında 

-Sac Metal Malzeme ile Üretim Yapılan Sektörlerde

-Otomotiv Sektöründe 

-Gemi İnşa/Uçak Mühendisliği Alanında

 

SolidWorks Kursunun Kariyerinize Katkıları Nelerdir?

 

SolidWorks kursu alan kişi endüstriyel yollarla üretilebilen her türlü ürünün fikir sürecinden, tasarım aşamasına, prototipi ya da imalatı için gerekli olan 3 boyutlu modelleme sürecine kadar her alanına hakim olabilir. Tabi kişinin bu alanlardaki mesleki bilgisi ve tecrübeleri de önemlidir. CNC ve CAD/CAM yöntemleriyle üretim yapan her türlü sektörde iş bulabilir. Makine Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Kalıp İmalatçılığı gibi sektörlerde görev yapan kişilerin SolidWorks Programına hakim olması önemli bir avantajdır.

İki ve üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım için kullanılan bir CAD programıdır. 1995 yılından beri geliştirilmekte olan SolidWorks programı, Windows işletim sistemleri ile çalışan tarihteki ilk üç boyutlu modelleme programı olma özelliğine sahiptir. SolidWorks günümüzde hem 2D hem de 3D çizimler için etkin olarak kullanılmaktadır.

Resmi verilere göre dünya üzerinde 2 milyondan fazla mühendis ve 165 binden fazla şirket tarafından aktif olarak kullanılan SolidWorks programı dünya üzerinde en geniş kullanıma sahip olan CAD programlarının başında gelir.

Pek çok güncel CAD programı gibi parametrik özellik tabanlı modelleme teknolojisine sahip olan SolidWorks ile katı modeller parametrik yaklaşımlarla oluşturularak basit ve kolay düzenlenebilir bir yapı elde edilir.

Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan bu programda SolidWorks komutları oldukça anlaşılır ve basittir. Pek çok CAD programında bulunmayan 3D Sketch özelliğini barındıran SolidWorks programı ile line, circle, rectangle gibi iki boyutlu çizimler üç boyutlu çizim modunda çizim yaparken bile çizilebilir. Böylece üç boyutlu koordinat düzleminde iki boyutlu çizimler kolaylıkla yaratılabilir.

 

 

EĞİTİM SÜRESİ : 30 SAAT

HAFTAİÇİ GÜNLERDE GÜNDE 2 SAAT ÜZERİNDEN PLANLANIP ÜÇ HAFTA SÜRECEKTİR.

EĞİTİM TARİHLERİ : 24 EYLÜL – 11 EKİM

İLETİŞİM:      sem@bandirma.edu.tr

                      0 266 717 01 17 / 2576 -1206

 

NOT: BAŞVURULAR MAİL YOLU İLE ALINACAK OLUP YETERLİ KATILIM SAĞLANDIĞINDA TARAFINIZA DÖNÜŞ YAPILACAKTIR. LÜTFEN BAŞVURU MAİLİNDE AD SOYAD VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BELİRTİNİZ.

 

 

 

                                               

   ONLINE AUTOCAD EĞİTİMİ

 

 

AutoCAD, fikirlerinizi gerçekleştirirken size hız, güç ve etkinlik sağlayan bir Autodesk programıdır. AutoCAD, kavramsal tasarımdan çizim ve detaylandırmaya kadar sizlere yaratma, görselleştirme ve dokümantasyon için ihtiyaç duyduğunuz her türlü aracı sağlar. 

 

AutoCAD Kursu  için Gerekli Ön Bilgiler Nelerdir? 

 

AutoCAD kursuna katılmak için Windows işletim sistemi ve bilgisayarın çalışma mantığı bilinmelidir. Temel Microsoft Office bilgisine sahip olmak verimi arttıracaktır. 

 

AutoCAD Kursuna Kimler Katılmalıdır? 

 

AutoCAD kursuna; tüm mühendis, mimar, tasarımcı, tekniker ve teknisyenler katılabilirler. Makine, inşaat, harita, elektrik, elektronik ve tekstil mühendisleri ile iç mimarlar ve peyzaj mimarları AutoCAD programına hakim olmalıdır. Bununla beraber çizim yardımcısı olarak çalışmak isteyenler de bu eğitime katılabilir. Autocad tüm teknik ve tasarım disiplinlerinin ortak paydasında bulunan ve mutlaka öğrenilmesi gereken bir programdır.

 

AutoCAD Kursunun Kariyerinize Katkıları Nelerdir?

 

Dünyanın bir numaralı CAD yazılımları ve CAD çözümleri üreticisi Autodesk'in ürünü olan AutoCAD programı, tüm teknik bireylerin kariyerleri için önkoşul haline gelmiştir. Autodesk'in geliştirdiği programlar mühendislik ve mimarlık sektörlerine yönelik yazılımlara temel oluşturmaktadır. Bu sebeple, AutoCAD programını kullanmak; teknik bireyler için diplomalarını tamamlayan bir etken haline gelmiştir. AutoCAD kursunu almak; Autodesk’in diğer yazılımları için bir altyapı oluşturmak anlamına da gelir. Kişilerin mesleklerine göre Revit, Inventor, AutoCAD, Civil 3D, AutoCAD Map 3D vb. programların kurslarını alabilmek için gerekli ön koşulun sağlanması için de gereklidir. 

Autocad programı son dönemlerin en popüler programları arasındadır. Her işletme, her birey, her çalışan için uygun bir program olması nedeniyle de oldukça yaygındır. Autocad, tasarımların veya tasarım taslaklarının manuel olarak çizimine son veren, bilgisayar üzerinde çizim yaptığımız bu teknolojinin vücut bulmuş haldir.

Autocad programı bilgisayar destekli şekilde çizim yapmayı sağlayan ve büyük oranda kolaylık ve hız kazandırmış olan bir programdır. Autocad programı her türlü işletim sistemi olan bilgisayara kolaylıkla kurulabilme özelliğine sahip, hata payını da her zaman en aza hatta sıfıra indiren bir programdır.

Autocad programı çizilen tasarımı üç boyutlu olarak enine boyuna çizilmesini sağlayan, oldukça gerçekçi bir görünüm oluşturan bir programdır. Birtakım simülasyonları desteklediği için de oldukça gerçeğe uygun ve performansı iyi en çok kullanılan çizim programlarındandır.

 

Öncelikle Autocad programı genel anlamda yaygın bir programdır. En küçük işletmeden en büyük işletmeye, eğitimin hemen her seviyesinde kolayca kullanılan programdır. İlk kullanılma nedenlerinden birisi programın işletim sistemi ne olursa olsun uyum sağlıyor olmasıdır.

Gerek iş alanında gerekse eğitim dönemlerinde bu programa hakim olmak kişiye birçok artı katacağından her geçen gün Autocad ile bilgisayar destekli modelleme kurslarına olan başvuru artmaya devam etmektedir. Çizim programlarının en temeli olan Autocad ile bilgisayar destekli modellemenin kurslarına olan talebin fazla olmasının başka bir sebebi de programın kullanışının oldukça kolay olmasıdır.

 

EĞİTİM SÜRESİ : 30 SAAT

HAFTAİÇİ GÜNLERDE GÜNDE 2 SAAT ÜZERİNDEN PLANLANIP ÜÇ HAFTA SÜRECEKTİR.

EĞİTİM TARİHLERİ : 2 KASIM – 21 KASIM

İLETİŞİM:     sem@bandirma.edu.tr

                     0 266 717 01 17   /  2576 - 1206

 

 

NOT: BAŞVURULAR MAİL YOLU İLE ALINACAK OLUP YETERLİ KATILIM SAĞLANDIĞINDA TARAFINIZA DÖNÜŞ YAPILACAKTIR. LÜTFEN BAŞVURU MAİLİNDE AD SOYAD VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BELİRTİNİZ


Fotoğraflar