Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019

Gösterim: 934

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in “55. Kütüphane Haftası” Dolayısıyla Mesajı:

Ülkemizde her yıl mart ayının son haftası, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerimizin gelişmesi için gerekli bilinci oluşturmak amacıyla “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, nasıl ki eğitimin, bilimin ve sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak aynı şekilde kitapların ve kütüphanelerin olmadığı bir dünya da düşünemeyiz.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizler de, iyi bir üniversite olmak için zengin, güçlü ve donanımlı bir kütüphaneye sahip olunması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle, açılışını Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun onurlandırdığı bir törenle gerçekleştirdiğimiz ve kitaplarını öğrencilerimizle birlikte bir insan zinciri oluşturarak taşıdığımız Yeni Merkez Kütüphanemizi oluşturduk. Böylelikle, dijital yayınların giderek büyük bir önem kazandığı bu dijital çağda, yaklaşık 400 bin elektronik kitap ve dergi kaynağına sahip olan Kütüphanemiz aynı anda yaklaşık 500 öğrencimizin yararlanabileceği, daha büyük, daha ferah, daha güzel ve daha zengin bir alana taşınmış oldu. Bu vesileyle bizler de, 2023 Türkiye’sinde rol alacak ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirme hedefimizin en önemli adımını atmış olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı haftanın, ülkemizin eğitim ve kültür hayatının gelişimine katkı sağlamasını temenni eder, kitap sevginizin hiç eksilmemesi dileğiyle 55. Kütüphane Haftanızı kutlarım.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör


Fotoğraflar