Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019

Gösterim: 998

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Mesajı

Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi mümkün değildir. Bu bilinçle bizlerin en büyük dileği, kadınların hiçbir şekilde şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha güçlü oldukları bir dünyada yaşamaktır.

Ülkemizde de bu kapsamda, kadınların yaşadığı problemleri ortadan kaldıracak çözümlere her gün bir yenisi daha eklenmektedir. Bizler de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bu hususta da sorumluluk bilinci ile hareket etmekte, kadına yönelik her türlü ayrımcılıktan arındırılmış bir eğitim-öğretim ortamının sağlanması ve bu konuda bilinçli bir neslin yetiştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında "Dünya Kadınlar Günü" olarak ilan edilen 8 Mart, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların medeni haklar elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmaktadır. 

Bu vesileyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ifade ettiği anlamın yalnızca o günle sınırlı kalmamasını temenni eder, başta Üniversitemizin çok kıymetli kadın çalışanları ve öğrencileri olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü en derin saygı ve sevgilerimle kutlarım.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar