Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Hıdırellez Günü Dolayısıyla Mesajı

“Bir ülkenin kültürünü oluşturan önemli unsurların başında gelenek ve görenekleri gelmektedir. Baharın gelişini, doğanın yeniden hayat bulmasını simgeleyen Hıdırellez, binlerce yıllık zengin kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden birisidir. Bu zengin kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak da, başta bizlerin olmak üzere her bir vatandaşımızın görevleri arasındadır.

Hıdırellez ile birlikte yeşermeye başlayan doğa, bizlere onu korumamızı hatırlatarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmektedir.

Güzel günlerin habercisi ve müjdecisi anlamına gelen Hıdırellez’in tüm dünyada barışın hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle tüm öğrencilerimizin, üniversite mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

Prof. Dr. Süleyman Özdemir