Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2019

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Mevlid Kandili Mesajı

Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1448. yıldönümü olan Mevlid Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yaratılmışların en üstünü, insani bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrif ettiği bu kıymetli geceyi, O’nu daha iyi anlamak için bir fırsat bilmeli, O’nun yaşantısını öğrenmeli, kendimize örnek edinmeli ve  sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeliyiz.
Bu duygu ve düşünceler ile böyle manevi gecelerin ülkemizde ve dünyada sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını geliştirmesine vesile olması temennisiyle öğrencilerimizin, üniversitemiz mensuplarının ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör