Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021

Gösterim: 1032

TEKNOFEST 2021 Başlıyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen “Teknoloji Yarışmalarına” başvurular başladı. Toplumun her kesiminden binlerce gencin merakla beklediği ve ilgiyle takip ettiği TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına geçtiğimiz yıl 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulundu. Başvurular arasından 5000 finalistin belirlendiği yarışmalarda gençler kıyasıya mücadele etti.

Geçen yılki yarışmaya Üniversitemizden 4 proje de ön kabul aşamasını geçerek TEKNOFEST 2020’de yarışmaya hak kazanmış, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin kurduğu Supernova Roket Takımı ise finale kalmayı başarmıştı. 

Bu yıl TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılabilecek. 

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan ve başvuruların 28 Şubat 2021’de sona ereceği Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’in bir parçası olmak ve başvurularınızı gerçekleştirmek için https://teknofest.org/yarismalar.html adresini ziyaret edebilirsiniz.


Fotoğraflar