Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2022

Gösterim: 1384

Ukrayna Üniversitelerinden, Üniversitemize Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Şartları Hakkında Duyuru

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen Ukrayna'dan Gelen Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik  Şartları için Tıklayınız...

​​​​​​Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişlerine ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için Tıklayınız...

* Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yükseköğretim kurumu listesi için Tıklayınız​...

Başarı sıralaması aranan diploma programları dışındaki alanlarda ÖSYS/YKS kılavuzunda zikredilen sıralama kuruluşları listelerinde ilk binde yer alan Üniversitelerin listesi için Tıklayınız...


YATAY GEÇİŞ

YATAY GEÇİŞ ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

* Üniversitemiz Akademik Birimlerine Yatay Geçiş Başvuruları Online Olarak Yapılacaktır. (Şahsen yada posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.) Online Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız.

* Online başvuru sonucu Yatay Geçiş yapmaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını İlgili Birim Fakültelerimiz ve Meslek Yüksekokullarımızın Müdürlüklerinde şahsen yapmaları gerekmektedir.

* Kesin kayıtlarda öğrencilerden başvuru esnasında sisteme yükledikleri belgelerin asılları istenecek, yanlış beyanda bulunan öğrencilerin kayıtları yapılmayacak ve kayıtlı olduğu Üniversiteye bildirilecektir. Kaydı alınmasına rağmen daha sonraki bir tarihte yanlış beyan verdiği tespit edilen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Kontenjanlar için Tıklayınız...

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. Online Başvuru Formu ( Başvuru tamamlandıktan sonra alınacak çıktı.)
  2. Not Durum Belgesi (Transkript Tercümesi) Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.
  3. Öğrenci Belgesi (Türkçe Tercümesi)
  4. Ders İçerikleri
  5. ÖSYS Sonuç Belgesi 
  6. Sınav Sonuç Belgesi veya Diploma Belgesi Türkçe Tercümesi (Ukrayna'daki Diploma Programına Uluslararası Sınav ve Diploma İle Kayıt Yaptıran Öğrenciler)

Başvuru, Değerlendirme ve Kayıt Takvimi

BAŞVURU BAŞLANGIÇ

BAŞVURU

BİTİŞ

DEĞERLENDİRME

BAŞLANGIÇ

DEĞERLENDİRME

BİTİŞ

SONUÇ

KESİN KAYIT

BAŞLANGIÇ

KESİN KAYIT BİTİŞ

YEDEK LİSTE İLANI YEDEK KAYIT BAŞLANGIÇ YEDEK KAYIT BİTİŞ

11.04.2022

15.04.2022

16.04.2022

18.04.2022

20.04.2022

21.04.2022

 22.04.2022

23.04.2022 25.04.2022 25.04.2022
 

 

ÖZEL ÖĞRENCİ

ÖZEL ÖĞRENCİLİK  BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. ÖSYS Sonuç Belgesi 
  2. Not Durum Belgesi (Transkript Tercümesi) Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.
  3. Öğrenci Belgesi (Türkçe Tercümesi)
  4. Özel Öğrencilik için Onay

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU TAKVİMİ

26 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber İlgili Birim Fakülte / Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinde şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir.