Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022

Gösterim: 1038

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2022-YKS) Girecek Öğrencilere Duyuru

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) gençlerimizin geleceği açısından olduğu kadar gençlerimizin yakınları açısından da önem ve öncelik taşımaktadır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) İlçemizde 18-19 Haziran 2022 Cumartesi ve Pazar günleri Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturum şeklinde yapılacaktır.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), ilçemizde toplam 25 binada gerçekleşecek olup, toplam 6547 aday sınava katılacaktır. TYT sınavı 18 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 10:15’ de başlayacak olup adaylar saat 10:00’ dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Alan Yeterlilik Testi (AYT), ilçemizde toplam 14 binada gerçekleşecek olup, toplam 4414 aday sınava katılacaktır. AYT sınavı 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 10:15’ de başlayacak olup adaylar saat 10:00’ dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Yabancı Dil Testi (YDT), ilçemizde toplam 3 binada gerçekleşecek olup, toplam 398 aday sınava katılacaktır. YDT sınavı 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 15:45’ de başlayacak olup adaylar saat 15:30’ dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adayların kendilerine ÖSYM tarafından duyurulan sınava giriş için gerekli “belgeler ve kimlikler” ile “sınav binasına girişi yasaklı ve hariç tutulan maddeler” konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.

İlçe Nüfus Müdürlüğü adaylar için sınav günleri saat 07.00’den sınavların başlangıç saatine kadar açık bulundurulacaktır.

2022-YKS için ÖSYM Başkanlığı ve İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu tarafından güvenlik ile ilgili tüm önlemler alınmıştır. YKS-2022’nin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi açısından, özellikle değerli aday yakınlarından, sınav binaları civarında yığılma yaratmamaları beklenmektedir.

18 Haziran 2022 Cumartesi ve 19 Haziran 2022 Pazar günü sabah 10.00’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacağından özellikle Rektörlük Merkez Yerleşkede ve civarındaki Lise binalarımızda sınava girecek adayların bölgedeki muhtemel trafik yoğunluğunu da dikkate alarak sınav yerlerine zamanında ulaşabilmeleri açısından erken saatlerde yola çıkmaları önem taşımaktadır.

2022-YKS'nın sakin, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılmasını temin ve tesis etmek üzere, ayrıca adaylarımızın moral ve motivasyonlarını olumsuz etkileyebilecek unsurların ortadan kaldırılabilmesi açısından, İlçemiz Sınav Koordinasyon Kurulu’nun 13 Haziran 2022 tarihli kararı gereğince belirtilen tarih ve saatler aralığında sınav yapılacak binaların yakınında, sınav süresi içerisinde sınırlı olmak kaydıyla, araçların korna çalmamaları, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalmaması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılmaması, düğün, asker uğurlama ve bunun gibi konvoyların oluşturulmaması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmaması gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Prof. Dr. Alpaslan SEREL

ÖSYM Bandırma Sınav Merkezi Yöneticisi