Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018

Gösterim: 5529

“Türkçe Yaz Okulu 2018” Programı Öğrencilerinden Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi’ne Nezaket Ziyareti

Yunus Emre Enstitüsü 2010 yılından bu yana her yaz yüzlerce öğrenciyi Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkiye’de Türkçe öğrenmeye ve Türkiye’yi yakından tanımaya davet ediyor. Dünya gençlerini Türkiye’de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına olanak sağlayan programda iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor.

Türkçe yaz okulunda yoğun bir Türkçe kursunun yanı sıra kültür sanat etkinlikleri ve gezi programları da yer alıyor. Bu program, öğrencilere Türkçeyi yerinde öğrenme imkânı sunarken aynı zamanda Türkiye’nin tarihî ve turistik bölgelerini gezme, Türk kültürünü tanıma, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânı da sunuyor.

Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı kapsamında 118 ülkeden 1000 uluslararası öğrenci Türkiye’de misafir ediliyor. Üniversitemiz de bu kapsamda 24 ülkeden 24 uluslararası öğrenciyi ağırlıyor. 16 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan “Türkçe Yaz Okulu 2018” programında öğrenciler bir ay boyunca Türkçe derslerinin yanı sıra birçok tarihi, coğrafi ve kültürel mekanı gezecek; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültürel kurslara katılacaklar.

Program kapsamında, bugün 9.00 – 12.30 saatleri arasında Türkçe dersi alan uluslararası öğrenciler öğleden sonra ise Bandırma’yı tanıma amaçlı ilk ziyaretlerini Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya gerçekleştirdiler. Gerçekleşen ziyaretlerde “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı için Bandırma’da bulunan uluslararası öğrencilere, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nde Öğr. Gör. Ömer İnan, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Sorumlusu Onur Kale eşlik etti.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’a yapılan ziyarette Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük ve Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı da hazır bulundu. Dünyanın farklı bölgelerinden ülkemize gelen uluslararası öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yazar, “Yunus Emre Enstitümüzün güzel faaliyetlerinden biri olan ‘Yaz Okulu 2018’ programı çerçevesinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizin ev sahipliğinde bir yandan Türkçeyi öğrenirken diğer yandan Bandırma’yı ve Türkiye’yi her boyutuyla tanıma imkanı bulacaksınız. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve halkımız Türk misafirperverliğini sizlere en iyi şekilde yansıtacaktır. Bandırma’dan ve ülkemizden güzel hatıralarla döneceğinize ve ülkenizde Türkiye’nin gönüllü; eğitim, kültür ve tanıtım elçisi olacağınıza yürekten inanıyorum. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemize de bu program kapsamında yapacağı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, siz değerli uluslararası öğrencilerimize de başarılar diliyorum.” dedi.

Bandırma Belediyesi’ne gerçekleşen ziyarette uluslararası öğrencileri ağırlayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma’nın tarihi, mimari yapısı, kültürü ve turizmi hakkında bilgi verdi. Dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Mirza, “İnanıyorum ki burada geçireceğiniz süre sonunda sevgi dili Türkçemizi daha iyi konuşur hale gelecek ve Bandırma’mızdan güzel anılarla sizleri uğurlayacağız.” diye konuştu.

Üniversitemiz tarafından misafir edilen 24 ülkeden 24 uluslararası öğrenci, gün sonunda Erdek Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen sıra gecesine katıldı. Türk kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen sıra gecesinde, uluslararası öğrencilere folklorik Türk müziği eşliğinde Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri tanıma imkanı sunuldu.

Misafir öğrencilerimiz, oldukça verimli bir şekilde geçen derslerin ardından gerçekleşen ziyaret ve aktivitelerden çok keyif aldıklarını ve Bandırma’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.