Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 4739

Üniversitemizde Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir başkanlığında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Rektörlüğe Bağlı Bölümlerde görev yapan akademik personelimizin katılımı ile Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir fakültelerin durumu hakkında bilgi paylaştı. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın daha verimli geçirmek için yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum gerçekleştiren Rektörümüz, “Döneme başladığımızda ve dönem sonunda bir araya gelirsek bunun çalışmalarımızı değerlendirmek açısından sizler için iyi olacağına düşünüyorum. 2017 ve 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda akademik personel sayısı 195 ancak üniversitemiz giderek daha da büyüyecektir” dedi.

Üniversitemizde açılan yeni fakülteler hakkında bilgi veren Rektörümüz, “Üniversitemiz her geçen zamanda büyümeye devam ediyor. Bu yıl mevcut fakülte ve MYO’larımıza ek olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Akıllı Ulaştırma Merkezi kuruldu” dedi.

Üniversitemizin stratejik hedeflerinden de bahseden Rektörümüz, “ Dünyadaki tüm üniversitelerin stratejik hedefi uluslararasılaşmaktır. Dünyada ciddi bir öğrenci potansiyeli var ve ülkemiz de bu potansiyelden yararlanmak istiyor. Bu amaçla üniversitemizde çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında bende önemli eğitim fuarlarından olan NAFSA ve EAIE eğitim fuarlarına katıldım. Bu fuarlarda yeni anlaşmalar yapılarak, uluslararasılaşmak adına önemli adımlar atıldı. Üniversitemizin 145 olan öğrenci sayısını önümüzdeki iki yıl içinde 1000’e çıkmasını hedefliyoruz. Uluslarasılaşmayı sağlamak için en büyük hedefimiz yabancı öğrencileri üniversitemize getirmek ve bizim öğrencilerimizi yurtdışına eğitim için göndermeliyiz” diye konuştu.

Üniversitemizin Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması hakkında da bilgi veren Rektörümüz, “ Yaptığımız yarışma ile hazırladığımız Master Plan Türkiye’de de önemli bir ses getirdi. Bu amaçla yarışmaya katılan tüm projeleri kitap haline getirilerek diğer kurumlar ile paylaşacağız. Yeni kurulan üniversiteler ve kurumlar için de örnek olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Üniversitemizin akademik yıl açılışının Ekim ayı için yapılacağını belirten Rektörümüz, “Açılışa bir Bakanımız da katılabilir” ifadesinde bulundu.

Akademik yayın konusunda da konuşan Rektörümüz, “Öğretim üyeleri olarak daha çok yayın yapılmalıyız. Özellikle herkes bir akademik yıl içinde iki tane makale yazabilir. Yıl içerisinde en az beş yada altı tane akademik etkinlik yapılabilir. Bu çalışmaları hem kendiniz, hem de üniversitemiz için yapmalıyız” dedi. 

Yaklaşık iki saat süren toplantıyı akademik personel ilgi ile takip etti.


Fotoğraflar