Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 4930

Rektörümüz On Birinci Kalkınma Planı Marmara İstişare Toplantısı’na Katıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayacak On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları başladı. Bölgesel düzeyde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında dört ili kapsayan On Birinci Kalkınma Planı Marmara İstişare Toplantısı düzenlendi.
Kalkınma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katıldığı toplantıların ikincisi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, üniversite rektörleri ve kamu üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.
İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, etkileşimli planlama anlayışına uygun bir biçimde, temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve bölgesel düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu. Gerek politikaların isabetli şekilde belirlenmesi, gerekse planın sahiplenilmesi açısından ortak kararlar alınan toplantıda, 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan planda yer alacak öncelikli konular masaya yatırıldı.


Fotoğraflar