Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019

Gösterim: 1025

Üniversitemiz “Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası”na Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi organizasyonu ile Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası Üniversitemizin ev sahipliği ile düzenlendi. Üniversitemizden Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın organizasyonu ile gerçekleştirilen şampiyonaya toplam 27 üniversiteden 194 sporcu, çok sayıda antrenör ve federasyon yetkilisinin katıldı.
 
General Balcı Çamlığı'nda organize edilen turnuvanın teknik kurulluğunu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Atletizm Federasyonu üyeleri gerçekleştirdi. Uluslararası turnuva ve şampiyonlara gidecek sporcuların seçilmesi nedeniyle önem taşıyan şampiyonada kadınlarda Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden Burcu Subatan birinci, Muş Alparslan Üniversitesi'nden Derya Kunur ikinci, aynı üniversiteden Emine Akbingöl üçüncü oldu. Yine kadınlarda takım halinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi birinciliği, Kayseri Erciyes Üniversitesi ikinciliği, Muş Alparslan Üniversitesi üçüncülüğü elde etti. Erkekler ferdi müsabakalarda Kayseri Erciyes Üniversitesinden Ramazan Barbaros birinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Fetene Alemu Regasa ikinci, Diyarbakır Dicle Üniversitesinden Sezgin Ataç üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde takım halinde Erzurum Atatürk Üniversitesi birinciliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikinciliği, Diyarbakır Dicle Üniversitesi üçüncülüğü kazandı. Üniversiteler Karma Kros Kupası'nda ise Kayseri Erciyes Üniversitesi birincilik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikincilik, Diyarbakır Dicle Üniversitesi üçüncülük kürsüsüne çıktı.
 
Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu tarafından takdim edildi. Şampiyonada üniversitemizi temsil eden sporcularımızı ve turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.