Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020

Gösterim: 964

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Dolayısıyla Bandırma Limanı’nda ve Üniversitemizde Tören Düzenlendi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla Bandırma Limanı'nda tören düzenlendi. Üniversitemiz adına Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın iştirak ettiği törene, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız, Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç ve Çelebi Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy katılım gösterdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından sahil güvenlik ekipleri botlarıyla yaptıkları şov ile izleyicilere kısa süreli bir görsel şölen yaşattılar. Sonrasında iki römorkör ile denize açılan Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı ve protokolün diğer üyeleri, görevi başında şehit düşen deniz şehitlerimizin anısına "Deniz Şehitleri" yazılı çelengi suya bıraktılar.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Üniversitemizde de bir etkinlik gerçekleştirildi. Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı ve fakülte personeli, ulusal bağımsızlığımızın önemli bir yansıması olan bu önemli günde, Covid-19 pandemi sürecine de dikkat çekmek amacıyla, Denizcilik Fakültesi’ne ait olan gemi direklerinin arasına denizcilik alfabesiyle “maske tak” yazarak hem sosyal mesaj verdiler, hem de Kabotaj Bayramı’nı kutladılar.

Bağımsızlığımızın simgesi olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’mız kutlu olsun.


Fotoğraflar