Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019

Gösterim: 1124

4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi” Çalışmaları Kapsamında Sındırgı’da 4. Danışma Kurulu Toplantısı Düzenlendi

İlki Afyonkarahisar, ikincisi Denizli ve üçüncüsü Sivas’ta düzenlenen “Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin dördüncüsü 25-29 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleşiyor. 56 ülke ve 161 şehirden katılım beklenen “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 4. Danışma Kurulu Toplantısı, Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, GMKA, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediye Başkanları ve zirvenin paydaşı olan diğer kurum ve kuruluşların katılımıyla Sındırgı’da gerçekleşti.


Balıkesir Valiliği himayelerinde, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi” ile 20 ilçesinin 13’ünde jeotermal kaynak bulunan Balıkesir’in termal ve sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelmesi hedeflenmektedir. 


Sındırgı Laguna Thermal Resort & Spa’nın toplantı salonunda, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak’ın moderasyonunda gerçekleşen “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 4. Danışma Kurulu Toplantısına, Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, termal kaynağı bulunan İlçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, Kültür ve Turizm ile Sağlık İl Müdürleri, Odalar ve Borsa temsilcileri, ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katılım gösterdi.


Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in toplantıda söz alarak üniversitemiz bünyesinde Gönen’de kurulacak olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-FTR) hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve uzmanların tecrübe paylaşımlarını içeren sunumlarının gerçekleşmesi ile son buldu.


Fotoğraflar