Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2020

Gösterim: 1782

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen MYO Yerleşkesi Ek Eğitim ve Sosyal Tesis Binaları Yapım Protokolü İmza Töreni Gerçekleşti

Gönen Kaymakamlığı himayelerinde başta Gönen Belediyesi, Gönen Ticaret Odası ve Gönen Ticaret Borsası olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin destekleriyle kurulan Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği ile Üniversitemiz arasında “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Yerleşkesi Ek Eğitim ve Sosyal Tesis Binaları Yapım Protokolü”  imzalandı. 

Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in temsil ettiği protokol imza törenine Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi, Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Şener ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi. Törende ayrıca Üniversitemizden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Mustafa Alparslan İmamoğlu da hazır bulundu. 

Gönen Kaymakamlığı himayelerinde, Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemiz Konferans Salonu’nda gerçekleşen protokol imza töreninde, ilk konuşmayı Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Şener yaptı. Dernek Başkanı Hüseyin Şener; “Gönen’imizin eğitim hayatına çok büyük katkıları olacağına inandığımız böyle bir dernekte yer almaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Dernek üyelerimizle beraber Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile böyle bir protokole imza atıyor olmaktan, Gönen’imize eğitim alanında önemli katkılar vereceğine inandığımız ek eğitim ve sosyal tesis binalarını ilçemize kazandırıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Yapılacak ek eğitim ve sosyal tesis binalarının, her geçen gün daha da gelişen ve başarılı bir büyüme süreci yaşayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizin başarılarına katkı sağlamasını dilerim.” dedi.   
Sözü daha sonra Gönen Belediye Başkanımız İbrahim Palaz alarak, “Böyle güzel ve anlamlı bir protokol töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gönen Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz ve eğitim alanında yapılacak yatırımlara, kaynaklarımız ölçüsünde her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Üniversitemize de bugüne kadar hep destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da desteklerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Bugün bu protokolle gerçekleşecek eğitim tesislerinin Gönen’imize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile Gönen’li hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.


Kürsüye daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gelerek Üniversitemiz faaliyetleri, Gönen’deki mevcut bölümler, bu protokol ile açılması planlanan bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi. “Kısa süre önce Susurluk Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemize devrini tamamlamış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün de burada Gönen Meslek Yüksekokulumuza ek eğitim ve sosyal tesis binaları kazandıracak bir protokolü imzalayacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel projeye katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrenciler üniversite sınavı sonrası tercih yapıyor, eğitim görecekleri ilçeyi bilmeden yazıyor ve bazen o ilçelerde yaşamaktan mutlu olmayıp üniversiteyi yarıda bırakabiliyorlar. Ancak Gönen, öğrenciler açısından güzel ve yaşanılır bir ilçe. Öğrencilere sunmuş olduğu imkânlar çok iyi. Üniversitemiz açısından da Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemiz çok önemli. Yeni bölüm ve programlarla Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemizin büyümesini, gelişmesini istiyoruz. Ömer Seyfettin uygulamalı Bilimler Fakültemize bağlı bölümlerden bazılarını burada da açmak istiyoruz. Ömer Seyfettin ismi Gönen ilçemize çok uygun, o yüzden kuracağımız bu fakülte Gönen’imize çok yakışacak. Gönen’de ilk dört yıllık bölüm olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü açmayı düşünüyoruz. Hatta Gönen’de yeni bir fakülte neden olmasın; ama şimdi söylemeyim, sürpriz olsun.” şeklinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 3 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan ek eğitim ve sosyal tesis binalarının Gönen halkına, Üniversitemize ve bölgemize hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.


Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ardından Balıkesir Milletvekilimiz Yavuz Subaşı söz aldı. Balıkesir milletvekilleri olarak Gönen’in ve Balıkesir’in yatırım alması için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Yavuz Subaşı, “Yalnızca Bandırma değil bölgemiz için de çok önemli bir kazanım olan Tıp Fakültesini Üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte Balıkesir milletvekilleri olarak gerek Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), gerekse Sağlık Bakanlığı nezdinde yoğun görüşmeler gerçekleştirdik ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle sonunda Tıp Fakültemizi bölgemize kazandırmış olduk. Yine Balıkesir milletvekilleri olarak büyük bir gayret ortaya koyarak bölgemize hitap edecek Çok Amaçlı Spor Kompleksi ve Spor Bilimleri Fakültesini Üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Öğrendiğimiz kadarıyla projeleri yapıldı ve şu an ihale aşamasına gelindi. Gençlik ve Spor Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bölgemize peş peşe gelen bu iki büyük yatırımdan sonra, bugün de Gönen’imiz adına çok anlamlı ve önemli bir protokol için buradayız. Siyasi görüş gözetmeksizin bir araya gelip bölgemiz için çalışmaya devam edeceğiz. İnşaatı gerçekleşecek eğitim tesisleri için gayret eden tüm kurum-kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversitemize ve Sayın Rektörümüze de teşekkürü bir borç biliyorum.” şeklinde konuştu.


Kürsüye son olarak Gönen Kaymakamımız Arslan Yurt geldi. Eğitimin çok büyük bir öneme sahip olduğunu, bu önemin farkında olduklarını ve bu yüzden eğitim konusundaki yatırımlara büyük destek verdiklerini belirten Gönen Kaymakamımız Arslan Yurt, “10 ay önce Gönen’e atanmamla beraber Gönen’deki siyasilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halktan insanlarla görüşmeler yaptım. Bu görüşmeler neticesinde herkesin Gönen için bir fakülte talebi olduğunu gördüm. Gönen bir tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi şehridir. Ama maalesef eğitim konusunda eksiklikleri olduğunu görüyoruz. Yanı başımızda bulunan Biga ilçesinde, içinde eğitim dersliklerinden, yemekhanesine, sosyal tesislerinden, spor salonlarına ve camisine kadar her şeyiyle eğitim veren çok güzel bir kampüs örneği var. Gönen’imizde de böyle güzelliklerin olmasını, çok daha fazla sayıda öğrenciye, çok daha geniş imkânlarla eğitim verilmesini arzuluyoruz. Bu protokol ile yapılması planlanan binalar içerisinde 6, 7 yeni bölüm ve program ile yeni 2.000’in öğrencinin eğitim-öğretime başlamasını bekliyoruz. Ayrıca Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de Gönen’imize kazandırmayı arzu ediyoruz. İnşaat tamamlandığında binamız 13 idari oda, 28 adet akademisyen odası, 4 laboratuvar ve 1 bilgisayar laboratuvarı, bunun dışında yemekhanesi, sosyal ve spor alanlarıyla Gönen Meslek Yüksekokulumuza ve Üniversitemize önemli bir katkı sunacaktır.  Bugün böyle güzel bir tesisi Gönen’imize kazandırıyor olmaktan mutluluk duyuyor, dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Gönen’li hayırseverlerin ve işadamlarının da desteklerini bekliyorum. Görev süremin bitmesine normal şartlarda yaklaşık 4 yıl var. Bu süreçte herhangi bir görev değişikliği olmaz ise, inşaallah planlandığı gibi 3 yıl içerisinde bu projenin tamamlandığını görür ve hep beraber açılışını yapmış olmanın mutluluğunu da yaşarım.” diyerek sözlerini noktaladı. 


Konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi. Protokole, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği adına Dernek Başkanı Hüseyin Şener imza attılar. Günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti. Daha sonra Gönen Meslek Yüksekokulumuz bahçesinde gerçekleşen yemek organizasyonunun ardından, protokol üyeleri Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemiz içinde yapımı gerçekleşecek olan Gönen Yerleşkesi Ek Eğitim Ve Sosyal Tesis Binalarının inşaat alanında incelemelerde bulundu. 


Yapılacak olan Gönen Yerleşkesi Ek Eğitim Ve Sosyal Tesis Binalarının Üniversitemize, Gönen’imize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.