Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019

Gösterim: 1342

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜKAT) Tarafından Erasmus Plus Gençlik Programı Bilgilendirme ve Proje Yazma Etkinliği Gerçekleşti

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda 24 Aralık Salı günü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜKAT)  tarafından Erasmus Plus Gençlik Programı Bilgilendirme ve Proje Yazma Etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Gençlik Projeleri Uzmanı Dinç Sarayköylü ve Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar katılım göstermiştir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğe üniversitemiz hocaları ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Açış konuşmasını Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar tarafından yapıldı. Konuşmasına BANÜKAT hakkında bilgiler vererek başlayan Ar, “Şu zamana dek kendi içimizde yapılanmamızı tamamlamaya çalıştık.  Yaklaşık 50 öğrencimizden aldığımız gönüllü destek ile heyecanımız günden güne artıyor ve bu sayının daha fazla artacağına da inanıyorum. BANÜ-KAT bünyesinde ele alınacak öncelikli konularımız içimizi acıtan günlerce etkisinden çıkamadığımız birçok kadın, aile ve toplum hizmetleri ile ilgili sorunlardan oluşmakta.  Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlama adına kültürel olarak yanlış bilinen, çağ dışı kalmış birçok ön yargı, tutum algı ve davranışlarla mücadele etmek gerekmektedir.  Aynı zamanda hukuki olarak “insan” odağından baktıkça ne gibi boşluklarımız var ve daha neleri düzeltebiliriz sorularını sorarak, sürekli bir analiz halinde olmalıyız.  İşte BANÜ-KAT olarak bizlerin görevi, tüm toplum bireyleri için en iyi, en adaletli, en fazla refah, huzur ve mutluluk yaratan çözümleri bilimin ışığıyla keşfetmek, öğrencilerimizi bu konuda aydınlatmaktır.  Aynı zamanda politika yapıcılarımıza ve toplum katmanlarımıza en hızlı şekilde ulaştırarak farkındalık yaratmak ve çözümler sunmaktır” dedi.

Erasmus Plus hakkındaki görüşlerini de dile getiren Ar, “ Tüm öğrencilere sesleniyorum. Hayalinizi gerçekleştirirken kendinizi de geliştireceksiniz. Erasmus Plus hayallerinizi gerçekleştirip insanlara fayda yaratırken finansmanınızı sağlayacak. Yabancı diliniz için pratik şansı bulacaksınız. Motivasyonunuz artacak deneyim kazanacaksınız.  Her şeyden önemlisi kendinizi keşfedeceksiniz. Beyninizin ve hayallerinizin gücünü keşfedince, yapabileceklerinizi gördükçe hayretler içerisinde kalacaksınız bu sizi daha mutlu ve kendini keşfetmiş bireyler haline getirecek” dedi. 

Ardından Gençlik Projeleri Uzmanı Dinç Sarayköylü Erasmus hakkında bilgiler vererek, proje başlığı altında nelerin yer aldığından ve Erasmus+ şemasından bahsetti.

Sarayköylü, “Erasmus+, 2014 senesinde bildiğiniz üzere hayat boyu öğrenme programı olarak ortaya çıktı. Kişilerin yaşı ve eğitim durumu ne olursa olsun kişisel becerilerin geliştirmesi hakkında imkanlar ve yardımlar da bulunan bir program. Bu program tüm programların daha kolay anlaşılması için tek çatıda birleşmesiyle başladı. Erasmus+ program 2014-2020 yılları arasında gerçekleşmesi planlanan bir program dolayısıyla önümüzdeki sene sona eriyor. Buna bağlı olarak Erasmus programı bitmiyor, yerine 2020-2027 yılları arasında gerçekleşecek yeni bir program, yeni kurallarla, yeni fikirlerle ve daha gelişmiş olarak önümüzdeki aylarda sunulması bekleniyor. Erasmus+ programının en önemli amaçlarından biri de 30-60 yaş arasındaki bireylere istihdam sağlaması bundan dolayı Türkiye olarak hazırladığımız planlara olumlu katkılarda bulunan bir program bunun yanı sıra eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeriyor.  Erasmus+ programını diğer programlardan ayıran bir özelliği de yılda 3 kere başvuruya açık olmasıdır. Yeni projeleriniz için farklı ülkelerdeki insanlarla işbirliği yapabilirsiniz. Nitelikli imkanlar sağlayan ve kişisel gelişiminize olumlu katkılarda bulunan bu programın gelişimi ve devamlılığı için yeni plan ve projeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından katılımlarından dolayı Gençlik Projeleri Uzmanı Dinç Sarayköylü’ye Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar plaketlerini takdim etti.

Etkinlik topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Fotoğraflar