Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019

Gösterim: 1302

Beslenme ve Diyetetik Topluluğu Tarafından “Adı Şeker Kendisi Değil: Diyabet’’ Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Beslenme ve Diyetetik bölümünde 2018 yılından beri aktif faaliyet veren Beslenme ve Diyetetik Topluluğu tarafından ‘’Adı Şeker Kendisi Değil: Diyabet’’ konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Kaymakamımız Günhan Yazar da katılım gösterdi.

Konuşmacı olarak katılım gösteren Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dyt. Fatma Esra Güneş, Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik bölüm başkanı Prof. Dr. Uğur Günşen ile birlikte Sağlık Bilimleri Fakültemizde bulunan laboratuvar ve derslikleri gezdi, topluluk ve bölümün yapmış olduğu etkinlikleri görme fırsatı buldu. 

Ardından düzenlenen konferansta konuşmacımız Doç. Dr. Dyt. Fatma Esra Güneş, Diyabet ve Tıbbi Beslenme Tedavisinin Yönetimi konularında değerli bilgilerini katılımcılarla paylaşarak, diyabet türleri, diyabet için risk grupları, diyabetin sonuçları, beraberinde getirdiği risk faktörleri, kalp-damar hastalıkları ve beslenme ilişkisi gibi çeşitli konulara değindi. 

Konuşmacı Doç. Dr. Dyt. Fatma Esra Güneş konferans sonunda, Kaymakamımız Günhan Yazar’ın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in, bölüm başkanımız ve öğretim üyelerimiz başta olmak üzere katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konuşmasının ardından katılımlarından dolayı Doç. Dr. Dyt. Fatma Esra Güneş’e Bandırma Kaymakamımız Günhan Yazar ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir plaketlerini takdim etti. 

Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferans topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.