Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024

“Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi Çerçevesinde Türkiye'deki Faaliyetleri” Konulu Webinar Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Akdeniz Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-APAM) tarafından “Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi Çerçevesinde Türkiye'deki Faaliyetleri” konulu webinar düzenlendi.

Çevrim içi platformda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Aras, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin ve BANÜ-APAM Müdürümüz Doç. Dr. Altuğ Günar katılım sağladı.

Çin Kuşak Yol Girişimi ve Türkiye’de Çin okur yazarlığının konuşulduğu webinarda; Türkiye’deki Çin çalışmalarına dönük ilginin yetersiz olduğu ve Çin’e dönük çalışmaların sayısının neden artırılması gerektiğine dönük önerilerde bulunuldu. Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Çin tarafından Doğu Akdeniz ve Balkan coğrafyası üzerinde yürütülen faaliyetlere dönük değerlendirilmelerin de olduğu program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.