Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019

Gösterim: 2030

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) Ortaokul Öğrencileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Üniversitemizin sosyal sorumluluk anlayışıyla kurduğu Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ), Bandırma ve çevresinde yer alan ortaokullardaki öğrencilere hizmet sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2018 - 2019 eğitim-öğretim yılı Bahar döneminde toplamda 4.000’in üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü 10 farklı ortaokulda, 1550 öğrenciye bilfiil farklı konularda eğitimler gerçekleştirildi. BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman ve Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Sertaç Ercan’dan alınan bilgilere göre bu faaliyetlerin amacı ve ayrıntıları aşağıdaki gibidir.

Üniversitemizin sahip olduğu teknik, akademik ve sosyal imkanları, yöresindeki okullarla paylaşmayı hedefleyen BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ, Bandırma Rehberlik Araştırma Merkeziyle (RAM) birlikte yürüttüğü bu programla Üniversitemiz, bünyemizdeki öğrenci toplulukları, Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ortaokullarla kurulan iletişim ve yapılan iş birliğiyle birçok kurumun bir araya gelerek ortak fayda üretmesine vesile olmuştur.

Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında ziyaret edilen ortaokullar, Aksakal Umut Akkaya Ortaokulu, Bandırma Ortaokulu, Bandırma Doğa Koleji, Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu, Hasan Atlı Ortaokulu, 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu, Ahmet Obalı Ortaokulu ve Yamanegeli Ortaokulu’dur. Faaliyetlere katkı sunan öğrenci toplulukları ise şöyledir, Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğumuz, Beslenme ve Diyetetik Topluluğumuz, Global İlişkiler Topluluğumuz, Havacılık ve Uzay Topluluğumuz ve Herkes için Sağlık Topluluğumuz. Her topluluk kendi uzmanlık alanlarına uygun eğitim ve seminerler gerçekleştirmiştir. Bu çerçevede havacılık ve uzaydan doğru beslenmeye, sürdürülebilir tüketim ve yenilikçilikten girişimciliğe, sağlıklı yaşamdan hastalıklardan korunma yollarına kadar çok farklı konularda faaliyetler düzenlenmiştir.

Yine bu faaliyetler kapsamında, faaliyetin gerçekleştirildiği ortaokulların yönetimleri ve rehberlik öğretmenleriyle birlikte Üniversitemiz ve BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ hakkında bilgilendirmeler yapılmış, eğitimlerden önce Üniversitemizin tanıtım filmi öğrencilere izletilmiştir. 

BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ, kurulduğu ilk aylarda gerçekleştirdiği bu pilot çalışmalardan hem öğrenciler hem de okul yönetimlerinden oldukça olumlu tepkiler almıştır. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, faaliyetlerine bu geri dönüşler çerçevesinde ve sahip olunan kaynakları en verimli bir şekilde kullanarak devam edeceğini belirtmektedir. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yaz için planladığı yaz okulu ve diğer faaliyetleri için merkezimize ait https://cocuk.bandirma.edu.tr/ web sitesini takip edebilirsiniz.