Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019

Gösterim: 1390

Erdek MYO Öğretim Görevlimiz Ceyhun Çiçekçi'nin Yeni Kitabı 'Küresel ve Bölgesel Güçlerin Ortadoğu Politikaları: Arap Baharı ve Sonrası' Yayımlandı

Küresel ve bölgesel güçlerin Ortadoğu'ya yönelik politikalarını inceleyen eser, Üniversitemiz Erdek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ceyhun Çiçekçi ve Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Oğuzlu'nun eş editörlüğünde hazırlandı. Kitabın yazar kadrosu ise; Doç. Dr. Barış Doster (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Behlül Özkan (Marmara Üniversitesi), Dr. Bilgehan Alagöz (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Çağdaş Ünver (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Emre Erşen (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav (İstanbul Medeniyet Üniversitesi) ve Doç. Dr. Sinem Kocamaz’dan (Ege Üniversitesi) oluşuyor.


Türk dış politikasında karar verici konumda bulunan yöneticilerin Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri doğru bir şekilde okuyup buna uygun ulusal çıkar ve politikalar belirleme sürecinde bu kitabın faydalı olacağı düşünülüyor. Ayrıca eserin, Ortadoğu ve Uluslararası İlişkiler üzerine yürütülen akademik tartışmalara da katkı sunması bekleniyor.


Fotoğraflar