Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020

Gösterim: 5003

Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Köln Spor Bilimleri Üniversitesi ve Türkiye Espor Federasyonu ile Ortak Projeye İmza Atıyor

Üniversitemiz Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Espor Federasyonu birlikteliği ve Köln Spor Akademisi desteği ile tüm Türkiye’ de gerçekleştirilecek “Türkiye'deki Profesyonel ve Lisanslı Espor Oyuncularının Sosyoekonomik ve Demografik Özellikleri ile Sağlık Davranışlarının Belirlenmesi” araştırma projesini başlatıyor.

 
Dünyada spor bilimleri alanında en önemli üniversite olarak kabul edilen Köln Spor Akademisi’ nin geçtiğimiz yıl Almanya’ da gerçekleştirdiği ve espor ekosisteminde büyük ses getiren araştırma, Üniversitemiz Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde Türkiye Espor Federasyonu desteği ile ülkemizdeki espor oyuncularına yönelik gerçekleştirilecek. 


Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Burak Darıcı; “Köln Spor Akademisi Espor Araştırmaları Merkezi ile uzun zamandır üzerinde çalıştığımız araştırma projemizi, ülkemizde Espor Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi. 


Projede, Espor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezi araştırmacılarımız Dr. Ufuk Bingöl, Öğr. Gör. Yasin Nuri Çakır, Eren Can Yaşar ve Cerrahpaşa Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Mertkan Üçüncüoğlu görev alacaklar.


Fotoğraflar