Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020

Gençlik Dayanışma Topluluğu ve İnsan Değerleri Topluluğumuz Tarafından "İlişkilerde Şiddeti Anlayabilmek" Konulu Konferans Düzenlendi

Gençlik Dayanışma Topluluğu ve İnsan Değerleri Topluluğumuz tarafından "İlişkilerde Şiddeti Anlayabilmek" konulu konferans düzenlendi. Konferansa, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunarak devam edildi. Konuşmacılar, Uzm. Kln. Psikolog Ecem ÜRETMEN ÖZALP ve Uzm. Kln. Psikolog Çağla Begüm YÜCE Maltepe Üniversitesi psikoloji bölümünden birlikte mezun olup daha sonrasında Bandırma'da birlikte klinik açtıklarından bahsetti. Konuşmalarına başlamadan önce katılımcıların konferanstan beklentilerini öğrenmek adına internet uygulaması üzerinden yazıp göndermelerini istediler. Ardından çıkan sonuçlara göre konuşmalarını gerçekleştirdiler. İnteraktif olarak konuşmalarını gerçekleştirirken sorular sorup cevaplarını öğrencilerimizden aldılar. ''Duyguları tanımak, dinlemek ve duygulara güvenmek çok önemli'' diyerek konuşmalarını sürdürdüler. Bu konuşmalar sırasında ilişkide şiddet başlangıcı devamı ve sonrasında yapılması gereken davranışlar hakkında bilgilendirdiler. Şiddetin her türlüsüne karşı olup kendimizi güvende hissetimemiz gerektiğini vurgulayarak konuşmalarını sonlandırdılar. Konferans sonunda topluluğun hazırlamış olduğu çekiliş gerçekleştirildi. Öğrencilerimize bir çok hediye sunuldu. Sonrasında Doktor Öğretim Üyesi Alptekin MOLLA'nın konuşmacılara plaket ve teşekkürlerini sunmasından sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandırıldı.