Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019

Gösterim: 1105

İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı’na Üniversitemiz de Katılım Gösterdi

İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı’na Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur ve Genel Sekreterimiz Cihangir Boz katıldı.

İlim Yayma Vakfı tarafından Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleşen toplantıya, vakıf ve kurum temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden yönetici ve 130’un üzerinde akademisyen katıldı.

Programın açılış konuşmasında vakfın ilmin yayılması gayesiyle kurulduğunu işaret eden İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, “Ülkemizin bilim alanında öncü olması adına, yerli imkânlarla uluslararası nitelikte bilginin üretilmesini ve topluma kazandırılmasını teşvik etmek düşüncesiyle nitelikli bilimsel çalışmaları öne çıkarmak için ‘İlim Yayma Ödülleri’ programını organize ettiklerini” belirtti.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de “İnsanlığın içerisinde bulunduğu olumsuz gelişmelere 'dur' demek istiyorsak bilimi devreye sokmak zorundayız. Bilimsel notları, bilimsel çıktıları devletin, milletin, insanlığın emrine takdir etmek de şu anı yaşayanların görevidir.” dedi.

İlim Yayma ailesinin Türkiye'de 1951'den bu yana belli önyargılarla kendisini kapatmamış, Türkiye'nin ortak değeri olmayı başarmış marka olduğunu dile getiren İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan ise, bu projenin İlim Yayma Vakfı tarafından yapılmasının çok isabetli olduğunu vurguladı.

İlme talip olmanın değerli olduğunu ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Bu ödül bütün Türkiye'nin ödülü olacak. Bu ödül, bir dünya görüşünün değil, ilme talip olmuş, alanında çalışmış, öğrenci yetiştirmiş, emek vermiş, buluş yapmış, kitap yazmış, belli bir bölümde çığır açmış hocalarımızın takdirini kazanacak.” diye konuştu.

Tanıtım programı, katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


Fotoğraflar