Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023

Gösterim: 1912

Kamuoyu Duyurusu

Filistin'de, bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulümlerinden biri yaşanmaktadır. Siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekûn bir halk korkunç silahlarla, bombalarla katledilmektedir. Yollar, hastaneler, okullar ve altyapı tesisleri sistematik olarak vurulmaktadır. Son olarak Gazze İslam Üniversitesi yerleşkesindeki binalar savaş uçaklarıyla yerle bir edilmiştir.

İsrail’in çocuk, yaşlı ve kadın ayrımı gözetmeksizin Gazze’ye yönelik başlatmış olduğu katliamı kabul etmemiz mümkün değildir. Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesi imkansızdır. Masumların kanları üzerine kurulu hiçbir hükümranlığın uzun süre ayakta kalamayacağı unutulmamalıdır.

Bu düşünce ve temennilerle tüm insanlığı ve ilgili uluslararası kuruluşları savaş hukukunu hiçe sayan İsrail aleyhine tavır almaya ve mazlum Filistin halkının yanında yer almaya davet ediyoruz.