Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2022

Gösterim: 1088

Meslek Yüksekokullarımızda 3. Kariyer Festivali Gerçekleşti

Üniversitemiz meslek yüksekokulu öğrencilerimize yönelik 3. Kariyer Festivali gerçekleştirildi. Adalet MYO, Bandırma MYO, Gönen MYO, Manyas MYO, Erdek MYO ve Susurluk MYO tarafından kendi yerleşkelerinde düzenlenen kariyer fuarlarında sektör temsilcileri, meslek yüksekokulu öğrencilerimizle bir araya gelerek meslek hayatlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. 

Adalet MYO’muzda gerçekleşen Kariyer Festivali kapsamında Merkez Yerleşkemizde düzenlenen programa "Türkiye'deki Yargı Sisteminin İşleyişi ve UYAP Uygulaması" isimli eğitim söyleşisi ile Bandırma Adliyesi Bilgi İşlem Sorumlusu Erkan Akgün katıldı.

Bandırma MYO Yerleşkemizde, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımıyla gerçekleşen Kariyer Festivali programına ise Bupiliç İnsan Kaynakları Müdürü Ufuk Bayan, Banvit İnsan Kaynakları Müdürü Yeliz Uyanıker, Bandırma İstek Okulları Kampüs Müdürü Özlem Kılıç, Bandırma Amerikan Kültür Koleji Müdürü Şafak Demirel katılarak mezuniyet sonrası kariyer imkânları, işe alım süreçleri ve mesleki gelişim ile alakalı bilgilendirme yaptılar. Kariyer Fuarında ayrıca Banvit, Bupiliç, Gönenli Süt, Tek Süt, Otopratik ve Sarıaltın Süt Ürünleri firmaları stant kurarak destek oldu.

Gönen MYO’muz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve iki oturum şeklinde gerçekleşen Kariyer Festivali yoğun ilgi gördü. Programın ilk oturumunda Bandırma İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Onur Polat ve Cihat Özel tarafından bir sunum yapılarak öğrencilerimize iş arama becerileri konusunda bilgiler verildi. Programın ikinci oturumunda ise Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, farklı bölümlerden katılım sağlayan öğrencilerimize yönelik "Kariyer Planlama" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda öğrencilere kariyer planlamaları ve bu konuda bireysel çaba harcamaları konusunda önerilerde bulundu.

Kariyer Festivali düzenlenen bir diğer meslek yüksekokulumuz da Erdek MYO’muz oldu. Yerleşkemizin bahçesinde açılan stantlarda İŞKUR, Albay Selçuk Malaman Misafirhanesi, Harita Genel Komutanlığı Özel Eğitim Merkez Komutanlığı Kampı, Grand Asya Hotel, Pınar Otel, No 16 Otel, Panderma Port Hotel, Çetin Prestige Resort, Dr. Hayat Destekli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilleri öğrencilerimize kurumlar hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Öğrencilerimiz, gün boyu açık olan stantlarda yaz dönemi ve mezuniyet sonrası çalışma durumu ile 3+1 işyeri uygulaması ile ilgili bilgiler alarak başvuru formları doldurdular. Ayrıca öğrencilerimize yönelik İŞKUR’dan Uzm. Cihat Özel ve Uzm. Onur Polat iş bulma süreci, CV hazırlama ve mülakat tekniklerini içeren seminer gerçekleştirirken, Bandırma Grand Asya Hotel Genel Müdürü Ömer Kurubaş, “Turizm İşletmelerinde Kariyer” ve Güre Dr. Hayat Destekli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurucuları Mehmet Suluoğlu ve Esra Suluoğlu da “Sağlık Turizmi İşletmelerinin Bugünü ve Geleceği” konularında sunumlar yaptılar.

Susurluk MYO’muz tarafından yerleşke konferans salonumuzda düzenlenen Kariyer Festivalinde ise Susurluk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göçer, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Kürşad Erdoğan, Has Tavuk Temsilcisi Kıvılcım Ateş ve Nanolab Bandırma Şubesi Laboratuvar Yetkilisi Melike Akanaras kurumlar hakkında tanıtıcı bilgiler vererek karşılıklı öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdılar.

Üniversitemizin bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğu Kariyer Festivaline özel sektör ve kamudan çok sayıda yönetici misafir olurken öğrencilerimiz gerçekleşen programlara yoğun ilgi ve katılım gösterdiler.