Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020

Gösterim: 4364

Rektörümüz 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve diğer üniversitelerin rektörleri de katılım gösterdi.  

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. Mümkün olan en kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz." diye konuştu. YÖK tarafından Anadolu'daki az gelişen üniversiteler ile gelişmiş üniversitelerin öğrencilerinin eğitimi için hazırlanan yeni projenin müjdesini de paylaşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştireceğiz. Eşleşme yapılan üniversitelerin öğrencileri, diğer üniversitelerin programlarına iştirak edebilecek. Bu programı, bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz." dedi. 

Her alanda küresel bir güç haline gelen ülkemizin, her alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesiller değil, maziden atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmemiz gerektiğini vurgulayarak, bu konuda yükseköğretim kurumlarına büyük iş düştüğünü belirtti.


Fotoğraflar