Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020

Gösterim: 4891

Rektörümüz Balıkesir Valiliği Tarafından Düzenlenen Balıkesir’e Enerji Katacak Projeler Hakkında Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeleri arasında adını Gastronomi Şehri olarak duyurarak, İlimizin bu alanda kalıcılığını sağlamak ve yine İlimizde Halk Kültürü Araştırmalarını başlatmak amacıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. 

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yanı sıra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve öğretim üyeleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender, İl Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı katıldı.

Balıkesir’in UNESCO’dan gastronomi şehri unvanı alması için üyelik noktasında gerçekleştirilecek başvuru süreci hakkında bilgilendirme sunumu yapılan toplantıda, çalışmaların güçlü bir şekilde yürütülebilmesi için fikir alış verişinde bulunuldu ve yapılacak faaliyetler değerlendirildi. Ayrıca halk kültürüyle ilgili geniş bir çalışma başlatılması ve çalışmalarla ilgili yol haritalarının belirlenmesi için tüm katılımcılar görüşlerini bildirdi. Balıkesir’e değer katacak ve kalıcı izler bırakacak olan bu iki proje ile ilgili önemli paylaşımların yapıldığı toplantı oldukça verimli geçti.


Fotoğraflar