Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2024

Gösterim: 550

Rektörümüz Geleceğin Bilim İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen “Şehir Teknolojileri Programı Mezuniyeti” etkinliğinde geleceğin Aziz Sancar’ları ve Selçuk Bayraktar’larıyla bir araya geldi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Önceki Dönem Milletvekillerinden M. Cemal Öztaylan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, medya mensupları, vatandaşlar ve geleceği kodlayan gençler katıldı. 200’ün üzerinde katılımın gerçekleştiği, elektronik devre kitleri, katı modelleme ve robotik kodlama dersleri verilen program sonunda müstakbel öğrencilerimiz, mezuniyet sevincini Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ile birlikte yaşadı.

Balıkesir’in 20 ilçesinde 8-17 yaş arası çocuklara ücretsiz kodlama eğitimi sunarak geleceğin kodlarını ve teknolojilerini öğreten Şehir Teknolojileri Programı, çocukların erken yaşlarda teknolojiye ilgi duymalarını ve kodlama becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır.