Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019

Gösterim: 1503

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir "Geleceğe Nefes" Seferberliğine Katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de, etkinlik çerçevesinde belirlenen Bandırma Otobüs Terminali Karşısındaki arazide gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı. Törene Bandırma Kaymakamımız Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcımız Önder Yeniçeri, Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz ve ilçe protokolünden pek çok kişi de iştirak etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği fidan dikim etkinliğine, Üniversitemizden araçlarla getirilen öğrencilerimiz de katkı sağladı.  
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara'da yapılan törende dahil olduğu organizasyonla  232 bin 647 fidan ile Endonezya'ya ait "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun, Çorum'da 1 saatte 301 bin 111 fidan dikilerek kırılıp, Guinness Dünya Rekoru'nun Türkiye adına tescil ettirilmesi amaçlanıyor.