Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019

Gösterim: 1174

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir Manyas’ta Öğrencilerimiz ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Manyas Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz tarafından yeni kurulan Genç Fikirler Topluluğu’nun organize etmiş olduğu kahvaltıda öğrencilerle buluştu. Rektörümüzün yanı sıra Manyas Belediye başkanı Tancan Barçın, Genel sekreterimiz Cihangir Boz, Rektör danışmanınız Doç. Dr. İsmail Şahin, Manyas MYO müdürümüz Prof. Dr. Burak Darıcı ve öğrenci topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Coşkun Kalp de buluşmada hazır bulundular.
Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir görev yaptığı  dört yıl boyunca ilk defa bir öğrenci topluluğu tarafından böyle bir organizasyon için davet aldığını ve bundan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade etti.
Rektörümüz “Üniversitemizin bulunduğu yerden daha ileri noktalara gelmesi için yoğun mesai harcıyoruz. Yeni kurulduğumuz dönemlerde üniversitemiz çok fazla tanınmıyordu. Daha çok vakıf üniversitesi olarak biliniyorduk. Ancak hem yapılan akademik çalışmalar neticesinde hemde bir çok farklı branşta düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde artık tüm Türkiye'de tanınan ve tercih edilen bir üniversite haline geldik. Nitekim üniversiteler arasında yapılan etkinlikler bazında 217 üniversite arasında 51. Sıraya yükselmemiz bunun somut örneklerinden biridir.
Dolasısıyla Üniversitemizi daha iyi yerlere taşıyacak olan her türlü yeni gelişme bizleri çok mutlu ediyor. Bu vesileyle kurmuş olduğunuz topluluğunuzun hayırlı olmasını diliyor ve yapacağınız etkinliklerle hem okulumuza hem de ilçemize güzel katkılar sunacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı. Daha sonra Genç Fikirler topluluğu adına söz alan başkan Emine Kesler “Sayın Rektörüm öncelikle bizleri kırmayarak davetimize katıldığınız için grubumuz adına size  çok teşekkür ediyorum. Merkez kampüste bir çok farklı öğrenci topluluğu var ve bu topluluklar çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Fakat biz bu etkinliklerden merkeze uzak olmamız sebebiyle yetirince yararlanmıyorduk. Bu sebeple bizler de Manyas MYO öğrencileri olarak kendimiz kendi etkinliklerimizi düzenlemeye karar verdik. Ayrıca üniversiteler bulundukları şehire yeni değerler katan  kuruluşlardır. Dolasısıyla hem öğrenci arkadaşlarımızın yararlanabileceği hem de bulunduğumuz ilçeye katkı sunabilecek etkinlikler yapmak üzere topluluğumuzu kurmuş bulunuyoruz. Bu bağlamda çeşitli konferanslar, söyleşiler için alanlarında uzman iş adamları, yazarlar ve sanatçılar ile iletişim halindeyiz ve en kısa sürede bu isimleri ilçemizde ağırlamayı planlıyoruz. Ayrıca ilçemizde bir kitap fuarı ve istihdam odaklı kariyer günleri düzenlemek gibi düşüncelerimiz de var. İnşallah en kısa sürede bunları da gerçekleştirmek istiyoruz.
Topluluğumuzun kuruluşundan itibaren bizlerden hiç bir desteğini esirgemeyen danışman hocamız Coşkun Kalp'e de ayrıca teşekkür ediyoruz ." İfadelerini kullandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Manyas belediye başkanı Tancan Barçı'nın öğrencilerin istek ve taleplerini de dinlemesinin ardından program sona erdi.