Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023

Gösterim: 873

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Dolayısıyla Mesajı

Türk Milleti için tarihi zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, yüksek insani değerlerle donatılmış ve tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı eşsiz bir destandır. Bu zafer ki aynı zamanda bir milletin vatan sevgisini, kardeşliği, birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya kanıtladığı bir mücadelenin göstergesidir.

Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Yakın zamanda yaşamış olduğumuz elim deprem afetinde gösterilen üstün gayret ve dayanışma da birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam olduğunun açık göstergesidir. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizlere düşen en büyük sorumluluk ise ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunu, heyecanını, azmini ve kararlığını her daim yaşatmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun Türk tarihinde derin izler bırakan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108’inci yıl dönümünü en kalbi duygularla kutluyor, bize bıraktıkları eşsiz miras ve verdikleri mücadelenin ruhuyla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale’de bu destanı yazan isimsiz nice kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz. 

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar