Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Kütüphane Haftası Dolayısıyla Mesajı

Değerli Kitap ve Kütüphane Dostları, Sevgili Öğrencilerimiz,

Ülkemizde her yıl Mart ayının son haftası, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerimizin gelişmesi için gerekli bilinci oluşturmak amacıyla “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, nasıl ki eğitimin, bilimin ve sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, aynı şekilde kitapların ve kütüphanelerin olmadığı bir dünya da düşünemeyiz.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, Bandırma ve çevresinin en kapsamlı Kütüphanesini oluşturma konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında 2.000 metre kare büyüklüğünde 750 kişi kapasiteli modern bir Kütüphane inşa edip hizmete açtık. Kütüphanemiz 7/24 çalışma esasıyla hizmet vermektedir. Kütüphanemizdeki yerli ve yabancı kaynaklar toplamı büyük bir artışla 487.790 sayısına ulaşmıştır. Kütüphanemiz sadece Üniversite mensuplarımızın değil, Bandırmadaki tüm araştırmacıların hizmetindedir. Dış kullanıcı sayımız 2019 yılında ciddi şekilde artarak 650 kişi olmuştur.

Kütüphanemiz koleksiyon verilerinden kısaca bahsedecek olursak ;

Basılı Kitap : 51.669

Basılı Dergi : 12.000

E-Kitap : 393.037

E-Dergi (Fulltext) : 30.391 (31.572.657 makale) (2.746 abone v.t ve 2.7645 konsorsiyum v.t dergileri)

Tez : 150

Nadir Eser : 343

Multimedia (DVD-CD) : 200

Veri tabanları : 49 (10 abone; 19 Konsorsiyumlardan sağlanan; 20 açık erişim)

Basılı Toplam : 64.162

Elektronik Toplam : 423.428

Tüm Kaynaklar Toplam : 487.790 yayın bulunmaktadır.

Değerli Kitap ve Kütüphane Dostları,

56. Kütüphane Haftasını, ülke olarak yaşadığımız pandemiden dolayı etkinliklerle kutlayamamak bizleri üzse de, önümüzdeki yıl etkinliklerle kutlayabilme umudumuz bizleri heyecanlandırmaktadır. Bir süre basılı kaynaklarımızdan yararlanamazsanız da, Google Play ve App Store üzerinden indireceğiniz Cep Kütüphanem uygulaması ile Hiper kitap, Ebscoo, Proquest, Sage veritabanlarımız başta olmak üzere 7/24 elektronik kaynaklarımıza erişim sağlayabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı haftanın, ülkemizin eğitim ve kültür hayatının gelişimine katkı sağlamasını temenni eder, kitap sevginizin hiç eksilmemesi dileğiyle 56. Kütüphane Haftanızı kutlarım.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir