Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2021

Gösterim: 548

Sosyal Eğlence ve Etkinlik Topluluğumuz Murat Arkın ile "Babadan Oğula Oyunculuk Kariyeri" Söyleşisi Düzenledi

Sosyal Eğlence ve Etkinlik Topluluğumuz tarafından "Karantina Günlükleri" kapsamında düzenlenen etkinliklerin bu haftaki konuğu Oyuncu Murat Arkın oldu.

Topluluğumuzun Instagram hesabından canlı olarak gerçekleştirilen söyleşide Arkın ilk olarak karantina sürecinde neler yaptığından bahsetti.

Arkın, “Şuan yazılım işleriyle meşgulüm. Belirli film anlaşmalarıyla görüşmeler gerçekleştirdim. Malum genel olarak evde çalışmalar yapıyoruz. Uçuşlarda sıkıntılar olmasından kaynaklı İngiltere’deyim.” dedi.

“Oynadığınız filmlerin bir parçası olmak nasıl bir duygu?” sorusuna ise Arkın, “Benim hayat felsefemde şu vardır; ne yapıyorsam çok iyi olması gerekir. Bugüne kadar şans, çaba, doğru ekip bunlarla karşılaşmak benim için gurur verici oldu.” dedi.

“Çalışmalarınız başarılı olmasını neye bağlıyorsunuz?” sorusunu da cevaplandıran Arkın, “Kalıcı olmasına bağlıyorum. Şöyle ki tadını damağında bırakıyor, senaryoyu okuduğumda büyük bir heves vardı içimde. Senaryoyu belki sete çıkmadan 10 kere okudum.” dedi.

“Çekimlerden önce aldığınız eğitimler nasıl ilerledi?” soruna Arkın, “Dağ 2 filmi öncesinde birlikte çalışacağım Ahmet Pınar’a çekimlere başlamadan önce bir şey yapmam gerekir mi diye yazdım. Sonrasında anladım ki işi bilen kişiden direk öğrenmek en sağlıklısıymış, hiç bilmeden daha kolay öğreniliyor. Eğitimler çok büyük bir ciddiyet içinde Antalya’da geçti.  Eğitimler sonrasında nasıl ateş edilir, nasıl nişan alınır bunları çok iyi öğrenmiş olduk ve rol yapmak yerine gerçekten yaşamış olduk.” diye konuştu.

“Filmdeki Kemal karakterinde size uyan ve uymayan neleri vardır?” sorusuna da cevap veren Arkın, “Çok ortak, bir o kadar da farklılıklarımız var. Vatan sevgisi, ailesine bağlılığı, sosyopatlığı yani gülünecek yerde gülmemesi beni size anlatabilir. Kemal karakterini çok benimsedim, hatta normal hayatta onun gibi mi davranıyorum diye soruyorum bazen kendime.” dedi.

“Peki babanız Cüneyt Arkın size oyunculuğunuz hakkında yorumlarda bulunuyor mu?” sorusunu ise Arkın, “Genel olarak karışmaz. Babam bana “koca herif döktürmüşsün” der ama annem çok yorum yapar bu konuda.” şeklinde cevaplandırdı.

Topluluğumuzun birbirinden keyifli tüm etkinliklerini Instagram hesabından takip edebilirsiniz.


Fotoğraflar